Kada birate tečnosti, zapamtite starost automobila

tečnosti
tečnosti

Ove tri vrste tečnosti moraju biti izabrane uzimajući u obzir starost vozila.

Revolucija koja se dogodila uautomobilskoj industriji promenila je zahteve za najčešće menjane tečnosti.

U velikom pojednostavljenju, automobili se mogu podeliti na starije generacije, i tako proizvedeni pre 2000. godine i nove konstrukcije, proizvedene nakon tog datuma. Naravno, postoji prilično konvencionalna granica, ali vredi shvatiti da se radne tečnosti za ova dva tipa automobila mogu razlikovati.

U slučaju motornih ulja postojitrend kontinuiranog smanjenja viskoziteta. Pored toga, pre oko 10 godina,jedinice sa filterima za čestice i automobili sa produženim servisnimintervalima su postali popularni. Ove karakteristike postavljaju specifičnezahteve za motorna ulja.

U slučaju ulja za ručne menjače, razlika se odnosi na materijal iz kojeg su napravljeni sinhroni. To je takođe uticalo na preporuke u pogledu izbora maziva. Tečnosti za hlađenje takođe imaju drugačiji karakter, u zavisnosti od tipa motora i hladnjaka. Ovo se mora uzeti u obzir prilikom kupovine tečnosti.

Antifriz

tečnosti

Automobili do 1996.

Ovde, starosna granica je obično sredina 90-ih godina. Stariji automobili sa lemljenim hladnjacima (zaštitni znak: potpuno su metalni), zahtevaju rashladnu tečnost sa silikatima (obično plava, zelena ili sa oznakom G11). Tečnosti novijeg tipa mogu da budu korozivni za stare hladnjake.

Automobili nakon 1996.

Aluminijumski radijatori saplastičnim rezervoarima se obično koriste od kraja 1990-ih. Potrebne suorganske ili hibridne tečnosti za hlađenje (one su često ružičaste ililjubičaste, mogu imati G12, G13). Imaju mnogo veću trajnost (do 5 godina) ibolje apsorbuju toplotu.

Motorno ulje

Automobili do 2000.

Automobili do 2000. Treba da se primenjuju na SAE viskoznost i ACEA kvalitet. Ako se sintetičko ulje koristi od samog početka, to će biti najbolje. Sa višim stepenom habanja motora, obično je dovoljno koristiti mineralno ili polusintetičko ulje viskoznosti 10W-40. Ovde proizvođači automobila obično nemaju posebne zahteve za uljem.

Automobili posle 2000.

Pored stepena viskoznosti ikvaliteta ACEA, specifični zahtevi proizvođača se često pojavljuju i, ako jesu,moraju se poštovati. Na primer, TDI motori sa pumpama za ubrizgavanje moguzahtevati ulje VW507.00 standarda, Renault dCi FAP: RN0720 dizel, itd. Posebnizahtevi su za automobile sa DPF filterom čestica (ulja klase ACEA C).

Ulje umanuelnom menjaču

Automobili do 2000.

Do kraja 1990-ih, menjači su običnoimali mesingane sinhrone. Ovo je nametnulo zahtev da se upotrebi GL-4kvalitetno ulje za prenosnike. Ulje više klase može uništiti sinhrone.

Automobili posle 2000.

Kada je struktura sinhrona promenjena, bilo je moguće koristiti ulja više klase GL-5. Obezbeđuje smanjenje otpore unutar kutije menjača. Možete koristiti i GL-4 / GL-5 ulje.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.