Categories: HyundaiKiaPolovnjaci

1.7 CRDi motor (Kia/Hyundai) – mišljenje , problemi i kvarovi

1.7 CRDi motor

Korejski brendovi dobijaju sve više evropskih kupaca. Ponekad su bili prosečni u svakom inču, danas su često ispred konkurencije sa Starog kontinenta u mnogim oblastima. Što se tiče tehnologije, oni takođe imaju puno da ponude. Dobar primer ovoga je 1.7 CRDi koji se može naći ispod hauba značajnog dela vozila Kia i Hyundai.

1.7 CRDi motor je 4-cilindrični dizel uređaj sa direktnim ubrizgavanjem goriva Common Rail (Bosch elektromagnetne dizne) i turbo punjač sa varijabilnom geometrijom lopatica. Vredi napomenuti da je u ovom slučaju lanac koristi kao pogon, a ne kaiš. Motor je dostupan u dve varijante snage: 115 i 136 KS.

Problemi i kvarovi – 1.7 CRDi motor

1.7 CRDi motor je relativno mlada konstrukcija, ali mnogi korisnici su već prešli više od 200.000 kilometara sa ovim motorom, tako da već znamo nekoliko činjenica o tome. Kada su u pitanju kvarovi, lista je izuzetno kratka. Glavni problem može biti filter DPF čestica, što je ekološka neprijatnost praktično svih modernih dizela, posebno onih koji se koriste na kratkim relacijama. Postoje i povremeni problemi EGR ventila. Robustnost turbine, kvačila, plivajućeg zamajca (136-konjskih snaga) ili injektora treba oceniti vrlo pozitivno.
Ima li još problema?  Bilo je samo to subjektivno. 1.7 CRDi jedinica je montirana, između ostalog, u kompaktne SUV i D segment automobile korejskog koncerna. Mnogi veruju da je snaga nedovoljna, čak i za 136 KS. I zaista, pogotovo kada pretičete na većim brzinama, to možete osetiti. Sa druge strane, možete uživati u skromnom apetitu za gorivo, koji u mešanom ciklusu, zavisno od specifičnog modela, obično kreće od 5 do 7 litara. Neki korisnici takođe ukazuju na previše glasan rad, posebno hladan u odnosu na popularne, konkurentske jedinice.

Treba li preporučiti 1.7 CRDi ?

Ako vozite brzo, tada 1.7 CRDi motor svakako vredi preporučiti. Odlikuje se izdržljivošću i nekomplikovanom konstrukcijom. Umerena kultura rada nagrađuje potrošnju goriva. Inženjeri kompanije zaslužuju značajnu pohvalu.

Recent Posts

Used B5 Passat 1.9 TDI versus Used Audi A3 1.9 TDI: Comparing the TDI Experience

The Volkswagen I9 1.9L turbocharged direct injection (TDI) diesel engine powers two favorites among European…

6 meseci ago

Car Maintenance Tips for Older Cars

Automobile / Car Brands on Older Cars The automobile business has changed the manner in…

12 meseci ago

The problems and malfunctions faced using the Honda Accord and how to fix them

The Honda Accord is a line of automobiles produced by Honda since 1976. Its four-door…

1 godina ago

How to maintain older German cars like BMW economically for cars with over 100000 miles

Maintaining an older German car like a BMW can be challenging, especially once it reaches…

1 godina ago

Classic Car Maintenance: Fluids

To begin, let's look at petrol and diesel. Aside from making sure you have enough…

2 godine ago

Bentley Continental GT 2010-2018 Used, Experiences and Common Issues Found

Bentley motors, a name delivering quality and astounding SUVs, unleashed Bentley Continental GT from 2003…

2 godine ago