2.2 JTD motor ( Fiat ) – Mišljenje , problemi i kvarovi

2.2 JTD motor

2.2 JTD motor

Motor 2.2 JTD nije jedan od najpopularnijih na tržištu. To naravno nije slučajnost. Ova konstrukcija je montirana u nekoliko modela uglavnom u kombijima, kao što su Fiat Ulysse i Lancia Phedra.
Fiatov motor 2.2 JTD je zasnovan na 2.2 HDi jedinici, koju je ponudila francuska PSA grupa. Ima 4 cilindra, 16 ventila, direktno ubrizgavanje goriva, Bosch elektromagnetne injekcije, turbo punjač sa varijabilnom geometrijom, plivajući zamajac, kao i filter čestica. U početku je dostupna u verziji od 128 konja. U 2006. godini debitovala je verzija sa 170 ks.

Problemi i kvarovi – 2.2 JTD motor

Ovo nije najjača pogonska jedinica, ali to ne znači da sa ovim motorom nema problema. Mnogi od problem se tiču prosečne izdržljivosti plivajućeg zamajca. Jednako čest problem sa FAP filterom, koji kao i obično začepi (zavisno od upotrebe, više vožnje na dužim relacijama, to bolje). Konstrukcija motora nije najjednostavnija, što za posledicu utiče na troškove servisiranja i potencijalne popravke. Važan problem je i elektronika koja može izazvati problem, prebacujući motor u režim rada kvar motora.
Jedinice 2.2 JTD imaju svoje godine, što obično znači zaista velika kilometraža. Jedva da je neko izabrao ovaj motor da se vožnju po gradu, još više zato što su 2.2JTD motori montirani u velikim automobilima. Tako da modela sa ovim motorom i velikom kilometražom ne manjka, stoga lista delova za potencijalne popravke / zamene sigurno neće biti kratka.

Preporuka – 2.2 JTD motor

Preporučen je  povećana budnost. Zbog niske popularnosti, moguća popravka nije jeftina. Osim toga, i Fiat i Citroen / Peugeot imaju mnogo boljih  motora u svojim ponudama. Nije preporučljivo eksplicitno odbaciti ovaj motor. Ako se pronađe stvarno dobro održavan i ispravno servisiran automobil, vredi razmisliti o kupovini.

Ostavite odgovor