Fiat Ulysse 2002. – 2007. – Polovnjak , prednosti, mane

Fiat Ulysse

Fiat Ulysse

Fiat Ulysse, praktičan i prostran monovolumen proizvodi se od 1994.+, a razvijen je u suradnji sa Peugeotom i Citroënom.
Ima dvoja velika klizna vrata te veliki prtljažnik. 2002. monovolumen je redizajniran i predstavljena je druga generacijaFiat Ulysse . Na izbor od motora nude se dva benzinska 2.0 16V sa 136 KS i 3.0 V6 24V sa 204 KS. Od dizel motora nude se 2.0 JTD 16V sa 106 KS i 2.2 JTD 16V sa 128 KS. Najbrži Fiat Ulysse je 3.0 šest cilindarski, koji dostiže brzinu od 205 km/h, a od 0-100 km/h ubrzava za 10.2 sekunde. Najisplativiji je Fiat Ulysse sa 2.2 dizel motorom čija potrošnja je oko 7,0 litara na 100 km.

Fiat Ulysse

Fiat Ulysse

Ovaj automobil idealan je za udobnu dužu vožnju, dok je za gradsku vožnju možda malo ‘pregrub’ , servo volan je dosta čvrst.
Na Euro Ncap testu Fiat Ulysse je dobio maksimalnih 5 zvezdica za sigurnost putnika.
U standardnu opremu ulazi šest vazdušnih jastuka, alarm, a neki modeli imaju i električna klizna vrata, veliki stakleni klizni krov, klima uređaj te navigaciju.

Kad je svih sedam sedišta prtljažnik je dosta malen s obzirom na veličinu automobila, a skidanje sedišta iz automobila zna dugo potrajati te su sedišta dosta teška.

Najveće mane Fiat Ulysse su greške s elektronikom: podizanjem stakala, centralnim zaključavanjem, osvetljavanjem instrumentne ploče, nepravilnosti kod elektroničkog zatvaranja kliznih vrata.
Isto tako na prvim modelima sa 2.2 JTD javili su se problemi sa otkazivanjem turbo punjača kao i problemi sa nakupljanjem vode ispod zupčastog kaiša koje je prouzrokovalo preskakanje i pucanje kaiša što  može rezultirati potpunim uništenjem motora.

Prednosti +
Sigurnost
Preglednost
Udoban za duge vožnje
Jednostavan za parkiranje obzirom na veličinu
Dobra sveukupna izolacija od buke i vetra i ako je sa kockastim dizajnom

Mane –
Malen prtljažnik kad je svih 7 sedišta u upotrebi
Zadnje red sedišta je malen i skoro uopšte nema mesta za noge – prvenstveno za decu
Problemi s električnim podizanjem stakala
Problemi s centralnim zaključavanjem, osvetljenjem instrumente ploče
Kvarovi kod električnog zatvaranja kliznih vrata
Greške s turbo punjačem
Preskakanje zupčastog kaiša
Malo pretvrd za svakodnevnu gradsku vožnju
2.0 benzinac slabo vuče kod većih opterećenja

Preuzeto sa: auto-mane.com


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *