Vw Passat B5.5 – Zamena bombina paljenja – Video

VW Passat B5

Vw Passat B5.5 – Zamena bombina paljenja – Video

VW PASSAT B5 1998. – 2005. – POLOVNJAK , KOMFOR, MOTOR, KVAROVI

Vw Passat B5 ima prostranu i udobnu kabinu idealnu za putovanja, a spisak motora je podugačak. Sa druge strane, Volkswagen Passat B5 nije ni malo jeftin za održavanje. Cena je standardna Volkswagen-ova, nešto viša od konkurencije. Obavezno pregledajte kompletan trap i menjač.

Izlaskom Volkswagen Passat B5 1997 godine, najviše je bio pogođen njegov prethodnik, koji je predstavljao i dalje dobar auto, ali sa mnogo nižom cenom.

Vlasnici Volkswagen Passat B5 najviše cene njegov kvalitet izrade, performanse i ekonomiju. Dizel motori su poznati kao štedljivi i pouzdani. Često su se dešavale situacije da su vlasnici Passat B5 i po 100000 km, a da uopšte nisu dolazili na servis. Naravno, redovan servis je obavezan.

Volkswagen Passat B5, koji se s jednim redizajnom (2000.) proizvodio od 1996. do kraja 2005. je od najsolidnijih automobila svoga doba. Zbog toga je bio i najcenjenija limuzina svoga doba, ako izuzmemo automobile premijum klase. Napravljen je po koncepciji Audija A6, koja mu je osigurala dobra vozna svojstva i ponašanje u vožnji na nivou visoke srednje klase. Najuverljiviji Vw Passat B5, po merilima za polovna vozila je Passat B5 1.9 TDI, i to sa 90 KS (ne 110 KS, iako je i taj vrlo kvalitetan). Taj dizelaš, s direktnim ubrizgavanjem prve generacije, razmerno je malo opterećen (najsnažnija verzija ima čak 156 KS). Uz normalno održavanje, i normalnu vožnju, ti motori su bez problema prelazili 350 do 400 hiljada kilometara. No, važno je naglasiti, da je auto normalno održavan i normalno vožen, jer u protivnom motor može stradati i u pola kraćem roku. S druge strane, ovakav auto (zbog dobrih performansi i povoljne potrošnje kupuju ih osobe koje prelaze puno kilometara) može imati tko zna koliko kilometara. Zbog toga pre kupovine polovnog Passata 1.9 TDI, koji je i najskuplji u klasi treba temeljno utvrditi verodostojnost podataka koji se prezentiraju. Tu se otvara još jedna bitna stvar – Passat B5 je na vrhu rizičnih automobila za krađu, te lako možete naleteti na ukradeni primerak. To je dakle prva stvar koju trebate proveriti i ako je kupujete od proverene osobe, najbolje je proveriti papire.


Recent Posts

Used B5 Passat 1.9 TDI versus Used Audi A3 1.9 TDI: Comparing the TDI Experience

The Volkswagen I9 1.9L turbocharged direct injection (TDI) diesel engine powers two favorites among European…

6 meseci ago

Car Maintenance Tips for Older Cars

Automobile / Car Brands on Older Cars The automobile business has changed the manner in…

12 meseci ago

The problems and malfunctions faced using the Honda Accord and how to fix them

The Honda Accord is a line of automobiles produced by Honda since 1976. Its four-door…

1 godina ago

How to maintain older German cars like BMW economically for cars with over 100000 miles

Maintaining an older German car like a BMW can be challenging, especially once it reaches…

1 godina ago

Classic Car Maintenance: Fluids

To begin, let's look at petrol and diesel. Aside from making sure you have enough…

2 godine ago

Bentley Continental GT 2010-2018 Used, Experiences and Common Issues Found

Bentley motors, a name delivering quality and astounding SUVs, unleashed Bentley Continental GT from 2003…

2 godine ago