Vw Passat B5.5 – Zamena bombina paljenja – Video

VW Passat B5

VW Passat B5

Vw Passat B5.5 – Zamena bombina paljenja – Video

VW PASSAT B5 1998. – 2005. – POLOVNJAK , KOMFOR, MOTOR, KVAROVI

Vw Passat B5 ima prostranu i udobnu kabinu idealnu za putovanja, a spisak motora je podugačak. Sa druge strane, Volkswagen Passat B5 nije ni malo jeftin za održavanje. Cena je standardna Volkswagen-ova, nešto viša od konkurencije. Obavezno pregledajte kompletan trap i menjač.

Izlaskom Volkswagen Passat B5 1997 godine, najviše je bio pogođen njegov prethodnik, koji je predstavljao i dalje dobar auto, ali sa mnogo nižom cenom.

Vlasnici Volkswagen Passat B5 najviše cene njegov kvalitet izrade, performanse i ekonomiju. Dizel motori su poznati kao štedljivi i pouzdani. Često su se dešavale situacije da su vlasnici Passat B5 i po 100000 km, a da uopšte nisu dolazili na servis. Naravno, redovan servis je obavezan.

Volkswagen Passat B5, koji se s jednim redizajnom (2000.) proizvodio od 1996. do kraja 2005. je od najsolidnijih automobila svoga doba. Zbog toga je bio i najcenjenija limuzina svoga doba, ako izuzmemo automobile premijum klase. Napravljen je po koncepciji Audija A6, koja mu je osigurala dobra vozna svojstva i ponašanje u vožnji na nivou visoke srednje klase. Najuverljiviji Vw Passat B5, po merilima za polovna vozila je Passat B5 1.9 TDI, i to sa 90 KS (ne 110 KS, iako je i taj vrlo kvalitetan). Taj dizelaš, s direktnim ubrizgavanjem prve generacije, razmerno je malo opterećen (najsnažnija verzija ima čak 156 KS). Uz normalno održavanje, i normalnu vožnju, ti motori su bez problema prelazili 350 do 400 hiljada kilometara. No, važno je naglasiti, da je auto normalno održavan i normalno vožen, jer u protivnom motor može stradati i u pola kraćem roku. S druge strane, ovakav auto (zbog dobrih performansi i povoljne potrošnje kupuju ih osobe koje prelaze puno kilometara) može imati tko zna koliko kilometara. Zbog toga pre kupovine polovnog Passata 1.9 TDI, koji je i najskuplji u klasi treba temeljno utvrditi verodostojnost podataka koji se prezentiraju. Tu se otvara još jedna bitna stvar – Passat B5 je na vrhu rizičnih automobila za krađu, te lako možete naleteti na ukradeni primerak. To je dakle prva stvar koju trebate proveriti i ako je kupujete od proverene osobe, najbolje je proveriti papire.


Ostavite odgovor