Mitsubishi Colt 1994. – 2004. – Polovnjak, motori , kvarovi

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt je automobil koji ne izgleda preterano lepo, ne nudi dovoljno prostora na zadnjoj klupi ili u prtljažniku, ne postoje modeli sa 5 vrata a nema ni veliki izbor motora. Sa druge strane, cena je odlična čak i za mlade modele, ali tržište baš nije preplavljeno ovim automobilima.

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt

IZGLED

Mitsubishi Colt je veoma dobro napravljen automobil interesantnog izgleda, koji po pravilu dolazi sa više opreme od konkurencije za istu količinu novca. Jedino što je dostupan samo u varijanti sa troja vrata pa možemo diskutovati o praktičnosti.

Mitsubishi Colt

Pored toga, mesta na zadnjoj klupi nema dovoljno, a gepek je ispod proseka klase. Sam užitak u vožnji nije sjajan, volan je nekako inertan, a samo ogibljenje nije najsjajnije. O sportskoj vožnji u ovom slučaju nema ni govora jer niti bi se to šasiji dopalo niti postoji motor koji može da pruži išta slično. Preporučujemo GLS model koji je opremljen klima uređajem, alu felnama i ABS-om.

Mitsubishi Colt

MOTORI

U ponudi su samo benzinci, na šta smo do skoro bili naviknuti od japanskih proizvođača. 1,3 sa 75 konjskih snaga i 1,6 sa 90. Naša preporuka ide manjem od dva obzirom da nije toliko sporiji a opet je manji potrošač i jeftiniji i lakši za održavanje.

Prosek potrošnje je negde oko šest litara bezolovnog benzina što je prihvatljivo. Samo održavanje motora zna da bude skupo, posebno kod ovlašćenih servisera pa se dobro raspitajte o cenam pre kupovine.

KVAROVI

Japanski proizvođači su nas navikli na pouzdanost pa je ista situacija i sa Mitsubishijem. Doduše, ovaj Colt nije baš bio najprodavaniji automobil u svoje vreme pa je i ponuda na tržištu polovnjaka relativno oskudna.

Vozila proizvedena pre 2001. godine su pozivana na vanredne servise zbog neophodnih radova na radilici, dok su primerci sklopljeni između juna i avgusta 1997. imali problema sa kočnicama.

Nekih većih problema nije bilo, jedino što je bitno je da proverite da li su rađeni redovni servisi i ono najbitnije, da li su ugrađeni delovi originalni. Obzirom da su dosta skuplji, većina vlasnika se odlučuje za kopije što može dovesti do većih oštećenja kako motora tako i mehanike.


Ostavite odgovor