Mitsubishi Space Star 1998. – 2006. – Polovnjak, motori , kvarovi

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star je sigurno solidan u svojoj klasi, sa dosta prostora i opreme, ali ne pruža neko posebno zadovoljstvo u vožnji. Ipak, cenom i prostorom koji pruža predstavlja dobru zamenu ukoliko ne volite karavane.

Mitsubishi Space Star

IZGLED

Mitsubishi Space Star je lansiran 1998. godine i od tada se nije mnogo kupaca opredelilo za ovaj model. Jednostavno, nema nista spektakularno na ovom automobilu. Čak ćete se razočarati prostorom koji pruža iako možda na prvi pogled deluje kao veći automobil.

Nije baš lako naći udobnu poziciju za upravljačem. Čak i ako se nekako smestite, neće vam se dopasti vešanje i odziv koji dobijate na volanu pošto i jednog i drugog kao da nema. Buka koja dopire spolja je dosta izražena, vetar posebno, valjda zbog visine samih kola. Plus je to da mesta za glavu ima na pretek, kako napred tako i pozadi, a zadnja klupa se pomera pa tako možete da dobijete veliki gepek ili da se komotno vozite pozadi.

Mitsubishi Space Star

Kao i većina japanskih automobila i ovaj dolazi odlično opremljen čak i u osnovnoj verziji, mada mi savetujemo da potražite Mitsubishi Space Star GLX koji dolazi i sa klimom i ostalim sitnicama koje život čine lakšim.

MOTOR

Od benzinskih motora, ugrađivani su 1,3, 1,6 i 1,8. Najmanji je dovoljan za gradsku gužvu ali očekujte mučenje na otvorenim putevima jer 85 konja nije dovoljno za krstarenje i obilaženje. Prosečna potrošnja je nešto ispod šest litara bezolovnog benzina, ali ako najviše vremena provodite u gradskoj vožnji očekujte dosta više.

Dizelaš, 1,9 DI-D dosta dobro vuče uz odličan prosek potrošnje od 4,6 litara ali je dosta bučan pa budite spremni da ga čujete u kabini više nego što bi ste želeli.

KVAROVI

Nema puno stvari na koje bismo ukazali. Najbitnije je da dobro proverite servisnu knjižicu. Japanci su poznati po tome da ukoliko se ne ugrađuju originalni delovi ili ne rade redovni servisi na propisanoj kilometraži iziskuju velike izdatke kada dođe do neminovne teže havarije.

Benzinski motori vole visoke obrtaje pa obratite pažnju na sam zvuk koji dopire iz haube jer ukoliko nešto zvuči pogrešno, znajte da je motor pri kraju. Pored ovoga, nema se šta drugo zameriti.


Ostavite odgovor