Honda Jazz 2008. – 2015. – Polovnjak , iskustva

Honda Jazz

Honda Jazz

Prednosti

  • Sigurnost
  • Ekonomični motori
  • Pouzdanost
  • Bogata oprema

Mane

  • Plastični enterijer
  • Problemi s elektronikom (podizanje stakala)

Honda Jazz

Honda Jazz iskustva

2008.godine na tržište dolazi nova Honda Jazz koja je od svog prethodnika duža, šira, prostranija, sa boljom opremom i boljim motorima. Isto tako nova Honda Jazz je i ekonomičnija, udobnija i preglednija. Sa nešto širim međuosovinskim razmakom udobnost na putu je veća. Upravljane kod nižih brzina kao kod parkiranja je poboljšano, iako je veličinom malen automobil, volumen prtljažnika je 399 litara, a sa preklapanjem sedišta volumen se povećava na 1300 litara. Model sa 1.4 motorom ima u prtljažniku i dodatnu podnu pregradu. Na zadnjim sedištima ima i više mesta za glavu.
Svaki automobil u serijskoj opremi sadrži: šest vazdušnih jastuka (bočne i prednje), elektroničku kontrolu stabilnosti i kontrolu proklizavanja.

Na Euro NCAP crash testu Honda Jazz ocijenjena je najvišom ocjenom za sigurnost.
Honda Jazz nudi 1.2 litarski benzinski motor sa 89 KS i 1.4 litarski benzinski motor sa 99KS. Standardni je peto-stepeni ručni menjač, dok u modelu 1.4 kupci mogu odabrati i CVT automatski menjač. Od 2011.godine Honda Jazz dolazi i u hibridnoj verziji sa 1.3 litrenim motorom i 10,3kW električnim motorom.
Što se opreme tiče Honda Jazz modeli dolaze u velikom izboru. Honda Jazz 1.2-litreni benzinski motor dostupni su s S i ST opremom i jedini ne sadrže klimu. S model sadrži: centralno zaključavanje , električne podizače prozora i Magic Seat u pozadini. 1.4-litreni benzinski motor dolazi u ES PLUS, ES-T, EX, EX-T, EXL i EXL-T paket opreme. Hibridni model takođe sadrži različite pakete opreme.

Sa Jazz Si modelom iz 2012. dobiju se prednji i zadnji sportski branici, 16-inčni aluminijski naplatci, nadograđeno sportsko vešanje, zatamljeno staklo i tempomat.
Jedna od mana ovog automobila je dosta plastike u dizajnu enterijera što izgleda jeftino. Nekih većih problema i kvarova sa novim modelom Honde Jazz nije bilo.
Retko se javljaju problemi sa elektronikom –podizanjem stakala i poravnavanjem snopa svetala. Na nekoliko primera došlo je i do intenzivnijeg trošenja guma. Moguć je i glasniji rad ručnog menjača pa je potrebna zamena ulja.

Preuzeto sa: auto-mane.com


Ostavite odgovor