Audi Q7 4L servis – zamena filtera, pločica i sijalica – VIDEO

Audi Q7 4L

Audi Q7 4L

Audi Q7 servis – Video prikazuje servisiranje Audi Q7 , zamena:  filtera vazduha, filtera goriva, prednjih kočionih pločica, zadnjih kočionih pločica, prednjih i zadnjih sijalica

Audi Q7 4L servis – zamena filtera goriva

Audi Q7 4L servis – zamena filtera vazduha

Audi Q7 4L servis – zamena prednjih pločica

Audi Q7 4L servis – zamena zadnjih pločica

Audi Q7 servis – zamena sijalica u prednjem faru

Audi Q7 servis – zamena sijalica napred

Audi Q7 servis – zamena sijalica nazad


Audi Q7 4L

Audi Q7 se proizvodi od 2006. godine a spada u klasu luksuznih SUV-a. Od konkurenata kao što su BMW X5, Mercedes M-klasa i VW Touareg se razlikuje po tome što u serijskoj opremi nudi sedam sedišta.
Prilično je veliki automobil, primetno veći od sestrinskih modela. Dimenzije su mu 5.08m dužine, 1.98m širine i 1.73m visine te zbog dotičnih dimenzija možete imati problema sa pronalaskom parkirnog mesta ili kod manevriranja uskim prostorima. Međutim, preglednost je vrlo dobra, a kod spomenutih problema pomažu i senzori za parking koji odlično obavljaju svoju funkciju.

Prostora u unutrašnjosti ima napretek nezavisno o tome da li se nalazite na prednjoj ili srednjoj klupi, dok je tek zadnja klupa malo skučenija, te je najprikladnija za decu.
Prtljažnik je zapremnine 775 litara, dok se sa preklopljenom zadnje klupe penje na preko dve hiljade litara, ali dosta je plitak pa može predstavljati problem kod transporta malo većih predmeta.

Svim sistemi u automobilu upravlja se preko MMI-a, Audijeva multimedijalnog upravljačkog sistema koji je veoma lak za korišćenje te nakon prvobitnog upoznavanja ne biste trebali imati problema sa istim.

Vazdušno vešanje je podesiv u zavisnosti od voznih uvslova. Opcija „Automatic“ spušta ili diže karoseriju na idealnu visinu između udobnosti i vozne dinamike a opcija „Dynamic“ ga spušta za 15mm pa odlično služi kod direktnije vožnje i bolje svladavanje zavoja. Maksimalno odstojanje podvozja od tla iznosi 240mm.

Na putu se ponaša agilno, menjanje smerova je za tako veliki automobil prilično brzo i kontrolirano. Kod malih brzina je osećaj vožnje pomalo tvrd a poseban osećaj ugodnosti u vožnji se primećuje na malo većim brzinama.
Što se sigurnosti tiče, na Euro NCAP testu je dobio četiri od pet zvezdica, ali bez sumnje, reč je o veoma sigurnom automobilu sa masivnom i čvrstom karoserijom.

NASTAVAK —>>> AUDI Q7 – POLOVNJAK, PREDNOSTI , MANE


Ostavite odgovor