Audi Q3 8U (od 2011. – ) – Polovnjak, iskustva,

Audi Q3 8U

Audi Q3 8U

Prednosti

  • Kvaliteta izrade i materijala
  • Ukupna nosivost
  • Sigurnost
  • Ekonomični dizel

Mane

  • Slabe Off Road sposobnosti
  • Skućeni prostor za putnike straga
Audi Q3 8U

Audi Q3 8U

Audi Q3 8U iskustva

Audi Q3 8U je SUV koji se na tržištu pojavio 2011.godine. Njegov dizajn je zamišljen kao spoj off-road i sportskog automobila. Njegova dužina je 4,38m, a njegova težina je relativno niska i iznosi 1,5-1,6 tona.
Hatchback s 5 vrata opremljen je sa start–stop sistemom i sistemom za pomoć pri kretanju na uzbrdici, a neki imaju i sedmo stepeni menjač sa dvostrukom spojkom što doprinosi nižoj potrošnji goriva. U serijskoj opremi su i prvi i zadnji električni prozori, kožni upravljač te klima. Nosivost automobila je 540 kg što je za ovu klasu u redu.
U prtljažnik stane najmanje 460 litara prtljage, a sa spuštanjem yadnjih sedišta dobijemo mesta i za 1365 litara prtljaga. Suvozačevo sedište je takođe sklopivo te se dodatno može proširiti područije tereta.
ACAD je kritikovao model jer zadnja sedišta imaju premalo prostora za glavu. Vozne osobine takođe nisu baš sjajne kad se siđe s puta na neasfaltirane puteve. Vozilo je opremljeno Quattro pogonom na sve 4 točka, ali nema nikakve opcije i mogućnosti za off road vožnju kao što je električna blokada diferencijala.

Audi Q3 ima dobre sigurnosne karakteristike: prednji vazdušni jastuci za vozača i suvozača, zadnji vazdušni jastuci za glavu, kontrolu sigurnosti , kontrolu proklizavanja.U prilog tome ide i osvojenih maksimalnih 5 zvedica za sigurnost putnika na Euro NCAP crash testu.
Ponuda motora sastoji se od 4 cilindra s turbopunjačem. Benzinski motori su u ponudi od 170-211 KS,a dizel od 140-177 KS.
U svakodnevnoj upotrebi benzinac troši oko 9 litara na 100 km, dok dizel troši na istu udaljenost 6 litara.

 Preuzeto sa:  auto-mane.com 


Ostavite odgovor