2.2 i-CTDi motor (Honda) – Mišljenje, problemi i kvarovi

2.2 i-CTDi motor

2.2 i-CTDi motor

Godinama je Honda pokušala izbjeći turbine, poput vatre. Ovo je, naravno, primoralo stvaranje ponude koja se sastoje samo od benzinskih motora. Na sreću, inženjeri japanskog brenda odlučili su da naprave korak napred i pokazali svoj dizel svetu. Međutim, dizajnirali su dizel motor tako da se smatra jednim od najboljih na tržištu.

2.2 i-CTDi motor je prvi dizel motor nove ere koji nudi Honda. Ima aluminijumski blok, 4 cilindra, 16 ventila, dve bregaste osovine pogonjene lancem i Common Rail sistemom (direktno ubrizgavanje goriva) sa elektromagnetnim diznama goriva.

Problemi i kvarovi – 2.2 i-CTDi motor

Kao što možete pretpostaviti, problema nema mnogo i tiče se manjeg broja modela. Kao i obično kod dizel vozila, treba obratiti pažnju na probleme sa turbinom i EGR ventilom. Neujednačeni rad motora, pojačano dimljenje i pad snage mogu biti njihovi simptomi. Pored toga, vredi proveriti lanac. Vremenom može da se istegne, a njegova zamena nije jeftina.

Zadnji element koji zahteva proveru je pumpa visokog pritiska koji može značajno da ometa startovanje. Morate obratiti pažnju na to.

Treba li preporučiti 2.2 i-CTDi motor?

Ovde se završava lista većih problema. Dovoljno snage (140 KS), visoke kulture rada i veoma pristojan nivo pouzdanosti, čini 2.2 CTDi odličnom opcijom za ljude koji traže polovnjak trkača na duge staze. Pravilno servisirani će preći bez problema nekoliko stotina hiljada kilometara.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *