BlueMotion tehnologija – BlueMotion Economi Drive

BlueMotion

Modeli Vw označeni sa BlueMotion Economi Drive postigli su efikasnost motora sa modifikovanom kontrolnom jedinicom, automobil ima modifikovanu aerodinamiku i manji otpor kotrljanja. Automobil je opremljen sa modifikovanim filterom čestica čađi. U poređenju sa klasičnim verzijama smanjena je težina automobila. Sve ove modifikacije dovele su do smanjenja potrošnje goriva i niske emisije CO2 .Kao prvi u nizu BlueMotion automobila 2006. je uveden Volkswagen Polo Blue Motion, pogon je bio trocilindrični 1.4 TDI DPF sa snagom od 59 kw. Vrednost emisije CO2 za ovo vozilo je prešla čarobni prag i iznosi samo 99 g CO2 / km . Niske emisije CO2 Volkswagen Polo prestigao je i hibrid Toiota Prius ( 104 g CO2 / km ) .

2009. na Salonu automobila u Ženevi nova generacija BlueMotion. Prvi automobil opremljen novom generacijom Polo BlueMotion II koji troši 3,3 litara dizela na 100 km i emisijom CO2 od 87 grama po km. Blue Motion2 dobija nove tehničke sisteme. Start – Stop sistem i sistem oporavak kinetičke energije.

BlueMotion

BlueMotion tehnologija obuhvataju sve proizvode, osnovne tehnologije i inovacije koje značajno unapređuju potrošnju goriva i smanjuju emisiju izduvnih gasova. Ove osnovne tehnologije predstavljaju temelje BlueMotion. Trenutno , oni pokrivaju TDI i TSI motore kao i izuzetno efikasan DSG menjač. Oni su dopunjeni tehnološkim inovacijama koje uključuju pogonske varijante kao što su Ecofuel ( motori na prirodni gas), Bifuel (motor na tečni prirodni gasa), MultiFuel ( etanol motori) , hibridne sisteme i električni pogon, kao i za kontrolu emisije NOx , regenerativno kočenje i Stop – Start sistem. Ove osnovne tehnologije i inovacije su uključeni u sve veći asortiman modela.


Ostavite odgovor