Opel Insignia 2008. – 2017. – Polovnjak, iskustva, problemi

Opel Insignia

Dok je prva i, posebno, druga generacija Vectre bila najpopularnija vozila među vozačima, model treće generacije je bio nešto drugačiji, pogotovo u poređenju sa trenutnom konkurencijom. Opelu je trebalo nešto novo, nešto što bi opet značajno oživilo interesovanje kupaca vozila srednje klase. Dizajneri Opel nisu ništa prepustili slučajnosti i svetu  ponudili sportsku opremu i modernom tehnologijom opremljenu Opel Insigniju. Napor nije bio uzaludan, što je dokazano i naslovom evropskog automobila 2009.

Vozne karakteristike Opel Insignije su na pristojnom nivou, što u praksi znači dovoljno sigurnosti i sigurna kontrola vozila čak i pri bržoj vožnji. Međutim, nije potrebno da se brzo vozi, jer je Opel Insignia prilično težak automobil, u i oštrim krivinama počinje da se pojavljuje podupravljanje.  Iako u tim situacijama efekasno pomaže  ESP sistema, ali u nekim situacijama je nemoćan i ESP. Masivna masa vozila takođe se može osetiti kada se Opel Insignia naglo menja, sa teškim diesterom ili super-punjenim šestocilindričnim benzinom ispod haube.

Motori – Opel Insignia

Ecotec motor

Opel Insignia 1.6 16V i  Opel Insignia 1.8 16V

Insignia će vas zadovoljiti dobrim izborom motora. Benzinska baza je sastavljena od dva poznata motora 1.6 litara i 1.8 litara , snage 85 KW (155 Nm), odnosno 103 KW (175 Nm). Oba motora su uzeta iz modela Vectra C i prošla su značajnu modernizaciju. Glavne tehničke inovacije uključuju varijabilan razvod ventila, variable cevi usisa sa promenjivom dužinom (sa rotacionim poklopcem umesto ventilom) i novim senzorom radilice. Varijabilno vreme otvaranja ventila  se reguliše pomoću elektrohidrauličkog aktuatora. Bregasta usisnih ventila se rotira za 60 °, vratilo izduvnih ventila rotira za  45°. Promenljiva vreme otvarnja usisnih i izduvnih ventila optimizuje punjenje i pražnjenje komora za sagorevanje u svim režimima vožnje. Motori u odnosu na prethodnika pokazuju bolju obrtni moment u širem opsegu obrtaja, nižu emisiju izduvnih gasova, manju potrošnju goriva i manju buku.

Opel Insignia

U praksi, oba motora karakterišu kultivisani i tihi rad, a pouzdanost je takođe veća. Slabiji 1.6 16V (A16XER) u skladu sa svojom dinamikom je za manje zahtevne vozače za pretežno kraća putovanja. Manjak snage se manifestuje naročito kod preticanja pri većim brzinama ili kada se u vozilu vozi više ljudi. Što se potrošnje tiče ona je oko 7.5 do 8 litara, česta vožnja po gradu ili brza vožnja autoputom,  mogu podići potrošnju do 9 litara. A malo bolje dinamiku naročito pri manjim brzinama motora obezbeđuje  motor 1.8 16V (A18CER), dok je potrošnja  od 1,6 motora malo veći, i u prosek je oko 8 litara.

Opel Insignia 1,4 Turbo

Osnovni  benzinski turbo motor je četvorocilindrični 1.4 Turbo snage 103 KW i obrtnog momenta od 200 Nm. Uživajte u kultivisanoj vožnji i dobroj zvučnoj izolaciji. Kod manjeg broja obrtaja motora, snaga motora je mala. Snaga motora postepeno raste,  snaga dolazi iznad 2000 o / min, a puna snaga motor je iznad 3000 o / min. Potrošnja u velikoj meri zavisi od opterećenja motora – dinamike vožnje. Pri mirnijoj vožnji može se postići potrošnja od oko 7 litara, ali u praksi je prosek oko 8,5 litara. Dinamična vožnja znači potrošnju od 10 ili više litara.

Opel Insignia 1.6 Turbo

Još jedan benzinski motor sa turbopunjačem u ponudi je četvorocilindarski 1.6 sa max. snagom od 132 KW i obrtnim momentom od 230 Nm. Motor obavlja veoma dobro posao u  modelima kao što Astra ili Corsa, ali u skoro pet metara dugoj i teškoj oko 1,6 tona Insigniji 1,6 turbo motor se pokazao znatno lošije. Ovo se naročito odnosi na  manje obrtaje motora. Motor oživljava na oko 1600 obrtaja u minuti, a značajniji deo dinamike dolazi posle 3000 obrtaja u minuti. Na većim obrtajima motor nema problema, a putnici će takođe uživati u sportskom zvuku. Nedostatak je u tome što potrošnja u velikoj meri zavisi od opterećenja motora.Pri ekonomičnojoj vožnji potrošnja je u proseku oko osam litara, realni oko 9 litara, tokom dinamične vožnje potrošnja ide i do oko 12-15 litara. Takođe treba napomenuti da dva motora (1.4 Turbo i 1.6 turbo) najbolje rade sa benzinom sa većim oktanski broj (98 ili više). Sa običnim benzinom, motor takođe radi, elektronika reguliše proces sagorevanja, a rezultujuća dinamička performansa je nešto slabija.

Opel Insignia 1.6 SIDI Turbo

1,6-litarski  četvorocilindrični turbo motor zamenio je 1,6 litarski turbo SIDI (Spark Ignition Direct Injection) sa izlaznom snagom od 125 KW, odnosno 147 KW i obrtnim momentom od 260 Nm odnosno 280 Nm. Njegov dizajn, dve verzije skoro identične, razlike su drugačija turbina i viši nivo pritiska u turbini kod moćnije verzije, slabija verzija, s druge strane, veći stepen kompresije od 10,5: 1 umesto 9,5: 1 kod jače verzije. Različit je, naravno, motorni pogon i zbog različitog odnosa kompresije, manja podešavanja dotakla su prostor sagorevanja. Oba motora imaju blok livenog gvožđa blok, aluminijumska glava motora sa varijabilnom otvaranjem svih ventila, izduvni ventili rade u dvostepenom varijabilnom  hodu, koji pruža bolje pražnjenje komore za sagorevanje. Turbo punjač se u obe verzije hladi rashladnom tečnošću, prefinjenost  poboljšava par bilans vratila koji rotiraju pogonjenih posebnim lancem. Pogon motora je preko lanca.

Potrošnja je slična manjem 1.4 turbo motoru,  u velikoj meri zavisnosti od stila vožnje, ali je oko 8.5 litara, pri ekonomičnijoj vožnji potrošnja je oko 7 litara sa druge strane penje se  do 10 litara pri bržoj vožnji autoputem ili pri čestoj vožnji po gradu. Čak i za ovaj motor važi da je bolje sipati benzin  sa više oktana, ne samo u pogledu dinamike vožnje, već  i zbog dužeg  životnog veka – manje skupljanje opasnih naslaga u motru .

Opel Insignia 2.0 Turbo

2.0-litarski motor sa turbo punjačem i sa 162 KW i obrtnim momentom od 350 Nm. Osim direktnog ubrizgavanja benzina, motor je opremljen sa varijabilnim otvaranjem usisnih i izduvnih ventila. Izduvni kanali su odvojeni zasebno za spoljne i unutrašnje cilindre i spajaju se blizu turbopunjača. Motor zadovoljava u  širokom opsegu korisne brzina i ima puno snage čak i pri manjim obrtima. Najbolja dinamika ima oko 3000 obrtaja u minuti, uz blagi pad dinamike koja počinje nakon 5000 obrtaja u minuti. Potrošnja je opet u velikoj meri zavisna od opterećenja motora, mada manje značajno od manjih 1.4 i 1.6 Turbo. Ovo je uglavnom zbog značajno veće sile pri manjim obrtanjima i manju potrebu za čestim promenama brzina. Uz malo truda moguća je efikasna vožnja sa prosečnom potrošnjom goriva od oko 9 l / 100 km. Međutim, sa dinamičnijom vožnjom potrošnja je oko 11-12 litara, sa teškom nogom ide i do 15 litara i više benzina. Kao i u slučaju manjih 1,4 Turbo i 1,6 Turbo, preporučuje se korišćenje  98 oktanskog benzina ili visokokvalitetnih aditiva. Više oktanski benzin u velikoj meri eliminiše formiranje naslaga  na usisnim ventilima i samom motoru, čemu je motor sa direktnim ubrizgavanjem skloniji.

Opel Insignia 2.8 Turbo V6

Vrhunski i veoma retki benzinski turbo aluminijumski motor 2,8 Turbo V6, koji dostigne 191 KW i obrtnim momentom od 400 Nm u širokom opsegu brzina (1900- 4500 obrtaja u minuti). Cilindri su pod uglom  od 60 stepeni. Motor je opremljen varjabilnom regulaciom usisnih ventila i uključuje posebne vodove za svaki red cilindara koji se spajaju neposredno pre turbopunjača. Oni obezbeđuju brzu reakciju i dovoljan obrtni moment od najnižih obrtaja motora. U praksi, motor zaista ima dovoljno snage za brzu dinamičnu vožnju bez obzira na to koliko ljudi ili prtljaga je u kolima. Motor će takođe ima u veoma kultivisanom i tihom radu. Međutim, nedostatak je veći operativni trošak. Naime, potrošnja ispod 10 litara će biti samo u veoma mirnoj vožnji, realnost je negde oko 12 do 13 litara, češća vožnja u gradu ili brza vožnja po autoputu i potrošnja ide iznad 15 litara.

Opel Insignia OPC

Posebno poglavlje je Insignia OPC, koji je dizajniran za ljubitelje sportske vožnje. Definitivno će ceniti maksimalnu brzinu od 250 km / h i ubrzanje od 0-100 km/h za 6 sekundi. Pod haubom je šestocilindrični 2.8 V6 podešen na 239 KW sa maksimalnim obrtnim momentom od 435 Nm. Na prednjoj osovini je postavljen HiPerStrut kao standard, sistem suspenzije je FlekRide, koji ima tri nivoa podešavanja – standardni, Sport i OPC . Sistem pogon na sva četiri točka Adaptive 4 × 4 dopunjuje elektronski kontrolisani diferencijalom. Disk kočnica je proizveo Brembo. Od standardne verzije, Insignia OPC se takođe razlikuje po izgledu. Pored agresivno oblikovanih branika,  OPC ima serijski 19 „felne sa dimenzijama 245/40 ili čak 20“ sa gumama 255/35. Unutrašnjost dominira Recaro sportska sedišta,.
Opel Insignia

Opel Insignia

Opel Insignia – Dizel motor

Opel Insignia 2.0 CDTi

Do 2015. godine u ponudi je 2.0 CDTi u više verzija. Najslabija verzija 2.0 CDTi ima maksimalnu snagu od 81 KW i obrtni momenat od 260 Nm, srednji 96 KW i 300 Nm i najjači 118 KW i 350 Nm. Motori ima par bregastih osovina pokreće zupčasti kaiš, turbokompresor sa varijabilnom geometrijom lopatica. Motor ubrzava već na malom broju obrtaja, značajno povećanje snage dolazi oko 1800 o/min i traje do oko 3500 broju obrtaja min. Motor terati iznad 3500 o/min. nema mnogo smisla, jer motor postepeno slabi, značajno povećanje buku, kao i potrošnju. Najslabija 81 KW  verzija će zadovoljiti samo mirnije vozače , moćniji 96 KW, a posebno 118 KW verzija bolje ide sa 1,7 tona teškom  Insigniom. Buka motora je na dosta dobrom nivou. Potrošnja u proseku iznosi oko 6,5 – 7 litara.
U ponudi je  i 2,0 CDTI ecoFLEKS. Vozilo ima redizajnirano aerodinamičko telo, standardni sistem stop-start, gume sa niskim otporom kotrljanja i veliki broj drugih podešavanja optimalizujući finalu potrošnju. Elektronsko upravljanje procesa sistem paljenja i sagorevanja smeše podešava ubrizgavanje goriva u trenutnim uslovima vožnje. Sistem procenjuje pritisak sagorevanja u svakom cilindru pojedinačno koristeći piezoelektrične senzora i na osnovu tih podataka, podešava obim i tajming ubrizgavanja goriva u svakom cilindru. Budući da je „zelen“ motor, sistem uzima u obzir različite promene tokom života jedinice (povećanje habanja motora, tolerancije delova motora, promenljiv kvalitet goriva ili promene vremena) za održavanje najniže potrošnje i emisije izduvnih gasova . 
Pažnja se skreće na retko pojavljujuće, ali zanimljivu verziju 2.0 CDTI BiTurbo sa maksimalnom snagom od 140 KW odnosno 143 KW i obrtnog momenta od 400 Nm. Zahvaljujući prisutnosti dva turbo punjača različite veličine, motor daje veoma pristojan potisak od malih brzina do oko  5000 obrtaja u minuti. Potrošnja u proseku iznosi oko 7 litara.
U drugoj polovini 2014. godine, 2.0 CDTi motor je bio znatno redizajniran i dostupn je u sledećim verzijama snage: 2.0 CDTi 81 KW/260 Nm, 2.0 CDTi ecoFLEKS 88 KW/300 Nm, 2.0 CDTi 96 KW/ 300 Nm, 2.0 CDTi EcoFlek 103 KW / 350 Nm, 2.0 CDTi 120 KW / 350 Nm i 2.0 CDTi BiTurbo 143 KW / 400 Nm. Motori imaju novu glavu, nove usisne kanale, zone sagorevanja, ubrizgavanje sa mak. pritiskom do 2000 bara (do 1600 bara), podešavanje varijabilnog turbina se vrši elektronski, što znači brži odziv motora u odnosu na prethodne turbine koe su koristile sistem vakuum regulacije, turbina  sa vodenim hlađenjem. Da bi ispunili standarde emisije Euro 6 motor 2.0 CDTI pomagali su BlueInjection sistemom sa selektivnim katalitičkim SCR i AdBlue ure-a ubrizgava se u auspuh da eliminiše azotne okside.
U praksi, redizajnirani motori su mirniji i više kultivisani, ukupna dinamika vožnje je nešto bolja, a prosečna potrošnja je manja.

Opel Insignia 1.6 CDTi

Od 2015. godini ispod haube Insignije dolazio je manji četvorocilindrični dizel 1.6 CDTi, dostupan u dve verzije snage od 88 KW, odnosno 100 KW sa identičnim maksimalnim obrtnim momentom od 320 Nm. Motor ispunjava Euro 6 standard zahvaljujući tehnologiji selektivne katalitičke redukcije Blueinjection SCR sa ubrizgavanjem AdBlue u izduvni gas. Pogon motora je lanac bez održavanja, ali lociran sa strane menjača, što u slučaju potencijalne zamene znači veliki posao.
U stvarnom radu, motor je tih. Motor počinje da se povlači sa oko 1500 obrtaja u minuti, a izrazitiji potisak se oseća od oko 1800 o / min i iznad 3500 o / min, a zatim se postepeno smanjuje dinamika. Kod maksimalne brzine, motor se vrti na 90 km / h pri 1500 o / min i pri brzini od 130 km / h pri samo 2300 o / min. Zahvaljujući dobro ocenjenom 6-sto stepenom menjaču, čvrsta elastičnost i spremnost za povlačenje sa nižim brzinama motora, vožnja ovim motorom je prijatna. Dodatak motora je takođe prosečna potrošnja goriva od oko 5,5 litara, a vožnja na otvorenom putu može smanjiti potrošnju na 4,5 litara, a čak i sa brzim vožnjama autoputevima obično ne prelazi 7 litara motora.
U slučaju Insignije, najčešći je šestostepeni manuelni menjač. Postoji i klasičan automatski menjač  sa šest brzina.

Opel Insignia – Kvarovi i problemi

Verovatno najčešći nedostatak zbog koga se vlasnici Insignije  bune je buka u unutrašnjosti. Buka se pojačava sa povećanjem kilometraže. Većina zvukova dolazi iz centralnog panela, oko upravljača, instrument table, ali i naslona za ruke, plastike oko retrovizora i prozora, panela vrata i zagrada. Sa stanovišta pouzdanosti vožnje, ovo je samo detalj, ali može biti prilično odvratan ovom vozaču. Nakon nadogradnje, kvalitet izrade se poboljšao i zvuci su znatno opali.
Insignija se često susreće sa smetnjama u AFL inteligentnim svetlima, ponekad pomaže da se instalira novi program, ponekad samo zameni kontrolnu jedinicu. Povremeno se pojavljuje zatamnjenje retrovizora,  zatamni bez osvetljenog vozila iza sebe. Elektronski kvarovi i dalje uključuju bluetooth prekidač, pomoć pri parkiranju, zaključavanje (često problem) ili probleme sa grejanjem sedišta.
U slučaju benzinskih motora, problemi sa elektronikom motora ili prekomerno istrošenim mehanizmom  varijabilnog otvaranja ventila se retko susreću, što se manifestuje povećanom bukom. Ponekad se pojavljuje i neispravan modul paljenja , što rezultira težim pokretanjem motora kao i nepravilnog rada motora.
U slučaju motora sa turbo punjenjem, problemi sa turbo punjenjem mogu se javiti na većoj kilometraži, koja uglavnom signalizira slabija snaga motora ili neujednačen protok motora. U slučaju motora SIDI sa direktnim ubrizgavanjem 1.6, na samom početku bilo je čestih problema sa bukom / lupanjem, što je u velikoj meri rešeno instaliranjem novog softvera za kontrolu motora, zamenom svećica. U slučaju motora 1.4 Turbo, problem ventilacije motora se pojavljuje na većoj kilometraži, što dovodi do neznatno povećane potrošnje ulja ili poruci o grešci senzora vazduha. Problem je ili nefunkcionalni kontrolni ventil ili nezaptivanje creva.
Turbo motori 2.0 CDTi 81KW (A20DTC), 96KW (A20DTJ) i 118WK (A20DTH) imaju problem sa crevom turbopunjača. Ovo se odražava greškom  protokomera ili porukom o grešci senzora pritiska filtra čestica. Grešku ne treba zanemariti, jer postoji rizik od ubrzanog zapušenja filtera DPF. Ponekad može doći do problema sa elektromagnetnim ventilom za regulaciju pritiska turbine, što rezultira neujednačenim potiskom i porukom o grešci u vezi pritiska punjenja. Češća vožnja na kraćim rastojanjima dolazi do problema sa EGR ventilom  – slabiji rad, trzanje ili prelaazk u sigurnosni režim rada sa paljenjem sijalice greška motora.
Dizel motori sa većom kilometražom mogu imati problema sa Common-rail injektorima koji se preterano habaju, što dovodi do neujednačenog i bučnog rada motora, lošeg starta ili kvara zbog prekomernog prelivanja dizel-a. Uz povećanu kilometražu, povećava se rizik trošenja turbopunjača ili plivajućeg zamajca (povećana vibracija u praznom hodu ili prekomerno buka pri ubrzavanju iz nižih brzina). Retko dolazi do problema sa grejačima motora ili senzor pritiska – EcoFlek verzija.  Ponekad postoji problem sa podmazivanjem motora – nizak pritisak ulja. Ovo je zbog viška vazduha u krugu za podmazivanje zbog curenja zaptivke pumpe za ulje.
Problemi sa DPF filterima obično se javljaju samo na većim kilometraži (preko 250.000 km), a ako se ponekad javljaju, uglavnom su rezultat čestih vožnji na kraćim relacijama gde se regeneracije često prekinuta. Život DPF filtera, naravno, takođe utiče na stanje samog motora i njegovih delova (injektori, turbo, EGR ventil, itd.). Problemi sa filterom obično se jave pomoću indikatora, motor ide u hitni režim rada. Približni kraj filtera DPF obično se javlja povećanom učestalošću regeneracije uz blago povećanje prosečne potrošnje.

Opel Insignia Servis

Preporučuje se zamena ulja GM Dekos 2 viskoznosti 5W-30 nakon 20.000 km ili jednom godišnje, u zavisnosti od toga šta dolazi prvo. Za vozila koja su češća koriste po gradu ili kraćem putu, preporučuje se da se taj interval skrati na mak. 15 000 km. U automatskim menjačima, preporučuje se da se ulje menjače po prvi put zameni nakon 90-120.000 km, a zatim na svakih 60.000 km. Za 1.8 16V, 1.6 Turbo CNG i 2.0 CDTi motore koristi se interval zamene kajša na 150.000 km ili 6 godina. U slučaju 1.4 Turbo, 1.4 Turbo LPG, 1.6 SIDI, 1.6 CDTi i 2.8 Turbo motora, lanac bez održavanja, zahteva zamenu samo po potrebi. Za sve motore preporučuje se zamena pumpne za vodu na  150.000 km. Filter za vazduh treba zameniti na mak. 30.000 km ili 1 godina, ako vozite po gradu ili prašnjavom okruženju, bolje je promeniti filter sa svakom promenom ulja. Preporuka je da se  filter kabine promeni maks. 30.000 km ili svake 1 godine u suprotnom postoji povećano zamagljivanje prozora i naslaga prljavštine na isparivaču klima uređaja – povjačan miris.
Tehnički podaci
Tip karoserije: limuzina/ 4-vrata sedan / 5-vrata karavan / 5-vrata (Sports Tourer)
Dimenzije (D x Š x V v mm):
4830-4842 x 1856 x 1498
4830-4842 x 1856 x 1498 4908-4913 x 1856 x 1520
Međuosovinsko rastojanje

(mm):

2737
2737 2737
Prostor za prtljag (l): 500 520 540/1530
Pogon:
Prednji pogon / 4×4
Prednji pogon / 4×4
Prednji pogon / 4×4
Zapremina rezervoara goriva (l):
70
70 70

Opel Insignia motori

Motor Zapremina Kodovi motora Snaga
1.4 1364 ccm A 14 NET 103 kW
1.4 LPG 1364 ccm A 14 NET 103 kW
1.6 1598 ccm A 16 XER 85 kW
1.6 SIDI 1598 ccm A 16 XHT 125 kW
1.6 Turbo 1598 ccm A 16 LET 132 kW
1.8 1796 ccm A 18 XER 103 kW
2.0 E85 Turbo 1998 ccm A 20 NHT 162 kW
2.0 Turbo 1998 ccm A 20 NHT 162 kW
2.0 Turbo 1998 ccm A 20 NHT 184 kW
2.0 Turbo 4×4 1998 ccm A 20 NHT 162 kW
2.0 Turbo 4×4 1998 ccm A 20 NFT 184 kW
2.0 Turbo E85 1998 ccm A 20 NHT 162 kW
2.8 V6 Turbo 4×4 2792 ccm A 28 NET 191 kW
2.8 V6 Turbo OPC 4×4 2792 ccm A 28 NER 239 kW
Motor Zapremina Kodovi motora Snaga
2.0 Biturbo CDTI 1956 ccm A 20 DTR 140 kW
2.0 Biturbo CDTI 1956 ccm A 20 DTR 143 kW
2.0 Biturbo CDTI 4×4 1956 ccm A 20 DTR 140 kW
2.0 Biturbo CDTI 4×4 1956 ccm A 20 DTR 143 kW
2.0 CDTI 1956 ccm A 20 DTC,A 20 DTL 81 kW
2.0 CDTI 1956 ccm A 20 DTE 88 kW
2.0 CDTI 1956 ccm A 20 DTJ,A 20 DT 96 kW
2.0 CDTI 1956 ccm A 20 DTE 103 kW
2.0 CDTI 1956 ccm A 20 DTH 118 kW
2.0 CDTI 1956 ccm A 20 DTH 120 kW
2.0 CDTI 4×4 1956 ccm A 20 DTH 118 kW
2.0 CDTI 4×4 1956 ccm A 20 DTH 120 kW


 

11 Comments

 • Lazar kaže:

  Dobar dan, imam problem sa Insignijom, kad upalim auto, upali mi se lampica za ulje, da zaustavim motor, i posle par sekundi se ugasi, auto ne gubi snagu, nista se ne desava sa njim, u toku voznje se ne pali lampica, sve funkcionise normalno, nivo ulja na meracu je na maksimumu, ne znam koji je problem??

 • Dean kaže:

  Isti problem imam,jestel vi saznali sta je upitanju

 • Nenad kaže:

  Insignia 2010,2.0 cdti.
  Na kompu ne pokazuje predvidjenu kilometrazu sa trenutnim gorivom. Nece da se resetuje, a na dijagnostici ne pokazuje nikakvu gresku. Zna li neko sta moze da bude problem?

 • Zulum Mirsada kaže:

  Postovani imam isto problem sa Insigniom i to tako sto kad je upalim malo zatrese sva i prestane kd pocnem da vozim jednostavno pocne kompletno auto da se tresse i onda zablokira sve i volan i mjenjac i gas i kocnica, tada zovem adac i pni dpdju ugase ga preko diagnostike. Kad je prikljuce na diagnostiku nikad nista ne pokaze ni jednu gresku sve po ps u. Vose puta zamenjene svjecice i jos bruku drugih stvari koje nisu doprinjele nicemu. Preko 4000€ dala na popravke bez ikkve koristi i 7 majstora koji ne znaju sta je problem. Sve je pocelo kd sam se vracala iz bosne i nakon godisnjeg 10 dana jednostavno auto je stalo. Tad su mi rekli da je voda u rezervoaru onda je to Opel auto kuca sve sredila po njihpvoj prici je auto ok. Poslije tog kvara mjesec dana sve ostalo je pocelo mislim samo tak probelm koji niko ne zna zasto tako trese i sve zablokira i onda se mora ugasit. Postoji li mogucnost da su oni u servise prilikom ciscenja rezervoara sta ostezili ili… ???
  Radi se o Opel Insignie 70.000km presla , 12.2014 godiste , turbo benzin 1.6-125kw

 • Vincer kaže:

  Problem sa dugim svetlima I amblend svetlo. Pokazuje se na tabli, AFL servis. Kako da to otklonim

 • Davor samardzic kaže:

  Da li neko zan kakvi su motori 2.0 143 kw, odnosno bi-turbo

 • Dražen kaže:

  Zadnji desni podizac stakla otkazao, nakon par dana i prednji pa i zadnji levi? Imao neko takav problem, majstor poskidao desna 2 radili jedan dan i opet isto.

 • SINISA kaže:

  nestaje tecnost iz emulzione posude a kompjuter nista ne signalizira.dosipao sam 3 litra.dali je opasno da toliko tecnosti iscuri za 3 meseca kolko je proslo od remonta?

Ostavite odgovor