Categories: Tehnika

Ne oklevajte da zamenite kočione pločice

Mnogi vozači odgađaju zamenu delova u automobilu što je duže moguće. Međutim, dolazi trenutak kada dalje  kašnjenja rezultiraju ne samo trajnim oštećenjem automobila, već i ugrožavanjem sigurnosti. Kočione pločice su savršen primer.

Vrlo često odlaganje zamene delova je uistinu očigledna ušteda. Odlaganje troškova za mesec može rezultirati činjenicom da kada se konačno pojavimo kod mehaničara, troškovi popravka će biti mnogo veći nego u vreme prvih signala problema.

Prekomerna upotreba kočionih pločica dovodi do trenja metal o metal. Kao rezultat, metalni deo pločice, tj. noseći deo pločice, počinje da se trlja o disk kočnice uzrokujući njegovo ubrzano uništavanje. Kao rezultat toga, prilikom posete mehaničaru, mi ćemo morati da zamenimo kočione pločice i kočione diskove, čime ćemo povećati troškove popravke.

Kočione pločice

Nije vredno štedeti na sigurnosti

Upotreba frikcionog materijala do nivoa ispod 3 mm pretvara se u drastično smanjenje efikasnosti kočenja vozila. Kao rezultat toga, u slučaju naglog kočenja, može se ispostaviti da nema dovoljno prostora za sigurno zaustavljanje vozila.

Nije vredno štedeti na sigurnosti. Suviše kasno, zamena kočionih obloga može izazvati mnogo veće troškove – ne samo finansijske troškove. U ekstremnoj situaciji, kada su istrošene kočione pločice takođe praćene istrošenim diskom koji je previše istrošen, pločica može izaći iz kočionih klješta, tj. da je potpuno izvuče iz kočnice, drugim rečima. Rezultat ove vrste situacije je potpuni gubitak mogućnosti kočenja vozila. Posledice su zaista lako zamisliti.

Kočione pločice

Kao rezultat, vozači bi trebalo da redovno proveravaju status kočionih obloga, poželjno kao deo sezonske zamene pneumatika. Provera stanja ključnih delova za kočioni sistem će nam omogućiti da izbegnemo ne samo veće troškove posete mehaničaru u budućnosti, već i da značajno povećamo nivo bezbednosti tokom putovanja.

Kako promeniti disk pločice?
Kočne pločice i kočni diskovi

Recent Posts

Bmw X5 F15 2013 -2018 – polovnjak, iskustva, problemi

Bmw X5 F15 Poznavaoci klasičnih “X5” brutalnih oblika mogu biti frustrirani novim izgledom krosovera, jer…

4 meseca ago

1.0 TSI motor – istorija, problemi, iskustva

U eri smanjenja, sve češće motori malih dimenzija stižu pod haubu kompaktnih, srednjih ili kombi…

4 meseca ago

Ventili motora punjeni natrijum-om: za šta to služi?

Ventili motora punjeni natrijum-om Možda ste čuli da benzinski motori, pogotovo automobili sa mnogo snage,…

4 meseca ago

Ulje za manuelni menjač: da li je važno ili ne?

Menjač Zamena ulja u ručnom menjač-u? To je potrebno? Pre nekog vremena zupčanici su se…

4 meseca ago

Mercedes A klasa W176 2013 – 2018 – polovnjak, iskustva

Mercedes A klasa W176 Mercedes A klasa W176 - U okviru Sajma automobila u Ženevi,…

4 meseca ago

Grejači motora ne rade samo zimi . . .

Grejači motora Grejači motora su ranije pomogla dizel motoru samo u startu, danas imaju mnogo drugih važnih…

4 meseca ago