Chrysler 300C 2005. – 2010. – Polovnjak, motori, kvarovi

Chrysler 300C

Chrysler 300C

Luksuz i snaga su obeležje Chrysler 300C . Pomalo nepregledan, dok plastika zaostaje za evropskim rivalima. Mercedesova šasija obećava, ali pouzdanost nije na tom nivou.

Chrysler 300C

IZGLED 
Chrysler 300C neće proći nezapažen gde god da se pojavi, to je sigurno. Uopšte se ne trudi da sakrije svoja američko poreklo, čak šta više, ogroman je. Budite sigurni da će ljudi okretati glave za ovim Mercedesom na steroidima.

Međutim, uprkos svojoj pozamašnoj dužini, Chrysler 300C se odlično snalazi sa krivinama mada bi naginjanje karoserije moglo da bude malo manje. Kabina je veoma prostrana pa će se vozač i svi putnici smestiti bez većih poteškoća. Naravno, to se vidi i spolja, danak dizajnu je platila mala šoferšajbna i ogromni A stubovi koji dosta zaklanjaju pogled pa preglednost nije na najvišem nivou.

Gepek je ogroman, a Chrysler se potrudio da i osnovni modeli dolaze veoma bogato opremljeni. Tu su klima uređaj, alu felne, kontrola stabilnosti i proklizavanja, parking senzori i električni podizači na svim prozorima pa čak i kožna sedišta te će te sa ove strane biti zadovoljeni.

MOTOR 
Izbor nije baš veliki ali su zato motori ogromni. Najmanji benzinac ima 3500 kubika u V6 konstrukciji sa celih 250 konjskih snaga. Ubrzanje do 100 km/h je za 9,2 sekunde što je za ovog džina odlično.

Međutim, ako baš želite vrhunske performanse, moraćete da izaberete 5,7 V8 HEMI motor sa 340 konja. Ubrzanje do 100 je ispod sedam sekundi, a snage nikada neće faliti. Za slabijeg benzinca fabrika tvrdi da potroši oko 10 litara bezolovnog benzina u proseku, mada će u gradu ovo sigurno dosta porasti. Jači u proseku ide čak do 21 litara što je zastrašujući podatak.

Nama se najviše dopao 3,0 CRD motor koji ima 218 KS ali ono što je najlepše kod njega je što odlično vuče u svim brzinama i u svim režimima rada. Dosta je miran i tih, a u proseku potroši samo sedam litara euro dizela.

Chrysler 300C

KVAROVI 
Chrysler nije baš na dobrom glasu što se tiče pouzdanosti. I Chrysler 300C je relativno nov automobil da bi mogli da sakupimo neke podatke o kvarovima. Međutim, obzirom da je baziran na staroj E klasi Mercedesa, nadamo se da će ispuniti barem pola onoga što Mercedesu uspeva godinama. Popravke nisu nimalo jeftine, kako na motoru tako i na karoseriji, pa izaberite onaj za koji vam se učini da je prethodni vlasnik vodio najviše računa.


One Comment

  • Aleksandar kaže:

    Posjedovao sam ovaj auto 5 godina. Imao sam 5.7 HEMI 340 konjskih snaga. Auto je top,ima ekstra ubrzanje nenormalnu snagu,a o zvuku da ne govorim. Sto se tice pouzdanosti presao sam sa njim 312 000 kilometara i prodao ga,nikad me nije iznevjerio. Gradska voznja je oko 19 litara benzina na otvoreno ide oko 10. Ko god da ga uzme nece se pokajati. Mali servis nije skup. U motor ide 6.6 litara ulja i filteri. Jedina stavka koja je poskupa jesu diskovi,i zadnje plocice.. Ja volim americka auta i meni je taj auto top. Uzimam drugi sa manjom kilometrazom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *