BMW X5 E70 2007. – 2013. – Kakav je polovnjak Bmw X5

BMW X5 E70

BMW X5 E70

BMW X5 je SUV, Sport Utilitiy Vechile, ili J-segment u Evropi. Prva generacija X5, sa oznakom šasije E53 je debitovala 1999. To je bio prvi SUV iz kompanije BMW, koji je bio 4WD model, dostupan sa automatskim i manuelnim menjačem. Godine 2006. druga generacija X5 je izašla, poznata kao E70, sa XDrive pogonom i automatskim menjačem, a u 2009. godini M perfromance varijanta je puštena u prodaju…

Kakav je polovni BMW X5 E70?

U areni sa 4×4 modelima, BMW X5 je jedan od najboljih takmičara. Odličan na putu, zadovoljavajući van njega, X5 je odličan svakodnevni automobil, koji je udoban i luksuzan.

Automobil se ponaša iznenađujuće dobro u krivinama. Suspenzija je kruta, ali nimalo ne smeta komforu tokom vožnje. Položaj u vožnji je odličan, a sedište možete da podesite kako god vam odgovara. Kvalitetni materijali preovlađuju u kabini koja je izvrsno dizajnirana.

Putnici su zaštićeni od spoljnih zvukova, kao i zvuka motora, tako da je BMW X5 E70 idealan za duža putovanja. U kabini ima više nego dovoljno prostora za petoro odraslih ljudi. Možete opciono da dodate još dva sedišta.

BMW X5 E70

Za koji polovni BMW X5 E70 da se odlučim?

Model sa motorom 3.0 dizel je najbolji izbor u ponudi. Odabrali bismo verziju sa 232ks, pre nego onu sa 282ks Sd, lakše ga je pronaći na tržištu polovnih automobila, brz je i odličan za vožnju. Benzinci X5 su veoma retki, a opcija sa 2268ks 3.0i je bolji izbor od one sa 350ks 4.8i.

Negde pred kraj 2007. sitne izmene na motoru su napravljene, pa je smanjena emisija štetnih gasova i smanjena potrošnja. Krajem 2008. cela ponuda je preimenovana u X5 xDrive. Model 3.0d je postao xDrive30d SE i tako dalje. Motori nisu menjani, samo oznake.

Ukoliko tražite udobnu vožnju, potražite modele sa podesivim vešanjem.

SE modeli dolaze sa svim prestižnim dodacima koje biste očekivali, uključujući 18inčne felne, klimu, cruise kontrolu, električna sedišta i parking senzore. M Sport edicija dolaze sa unikatnim felnama, podešenim vešanjem i specijalnim kožnim sportskim sedištima.

BMW X5 E70

BMW X5 E70

Opcija sa sedam sedišta će povećati cenu polovnog automobila, tako da obratite pažnju ukoliko vam je nešto ovakvo potrebno. Takođe, dodatna sedišta nisu zaštićena air bag-ovima, i nisu najbolje rešenje za odrasle osobe.

Da li su visoki troškovi održavanja za BMW X5 E70?

BMW X5 modeli sa benzinskim motorima ne drže cenu kao dizeli. Dok je ovo dobro sa strane da ćete ih jeftinije nabaviti polovne, sa druge strane će daleko brže gubiti vrednost.

Od svih troškova, najveći će biti oni za gorivo. Model sa 3.0i motorom ima potrošnju od 9,5l na 100km, nešto manju posle promena 2007, dok 4.8i ima oko 10,2l. Slabiji dizel će trošiti nešto preko 7 litara na 100km, a jači malo ispod tog broja. Izmene iz 2007. nisu uticale na ove motore.

Registracija i porezi su takođe značajna stavka u održavanju ovih modela.

Na šta obratiti pažnju kod polovnog BMW X5 E70 automobila?

Većina zamerki za ove modele je dolazila na račun kvaliteta izrade kabine, grešaka na motoru, ili parking senzora. Takođe, modeli sa 3.0 motorima zahtevaju redovno dopunjavanje ulja, neki čak i do litre na 1000km.

Gume će biti značajan izdatak, tako da ih detaljno proverite, kao i da li se troše ravnomerno, jer ćete brzo morati da ih menjate.

Ono što je simptomatično kod njih je problem sa Bluetooth sistemom. Uglavnom, nije pokvaren, nego iz nekog drugog razloga ne uspevate da ga povežete sa svojim telefonom.

ZA: Udoban, prostran, dobar za vožnju, odličan automobil

PROTIV : Skup za vožnju i održavanje, skučen treći red sedišta

REZIME : Na baš dobar za off road vožnju, ali odličan luksuzni SUV

ODLUČITE SE ZA :  3.0d SE

IZBEGAVAJTE : 4.8i M Sport

Preuzeto sa: www.autoexclusive.rs


Polovnjak Bmw X5 cene – pregled

 Ostavite odgovor