Alfa Romeo 146 1995. – 2001. – Polovnjak

Alfa Romeo 146

Alfa Romeo 146

Alfa Romeo 146  je jedan od onih automobila koje ili obožavate ili ne možete da ih smislite. Iako ima petora vrata, dizajniran je tako da izgleda kao prerasli kupe. Ni unutra ništa bolje.

Alfa Romeo 146

Alfa Romeo 146

Vozačeva pozicija je nekako previsoka, kontrolna tabla nije ništa ni blizu spektakularnog, a kontrole odaju utisak da su lako lomljive. Zadnja klupa je dosta skučena pa će te teško smestiti tri odrasle osobe pozadi.

Alfa Romeo 146
Ono što je još jako loše kod Alfa Romeo 146  je njen prečnik zaokreta koji je preveliki, kao i dosta neudobna i truckava vožnja. Modeli nakon 1999. godine imaju poboljšano vešanje i jače motore, pa savetujemo novija godišta.

MOTOR – Alfa Romeo 146

Najmanji benzinac ima 1600 kubika i jedva zadovoljava potrebe. O sportskim ambicijama nema ni priče. Ako želite nešto na tu temu, ništa manje od 2,0 ne sme da bude pod haubom. Još ako je to 2,0 Ti, užitak u brzini je zagarantovan.

Prosečna potrošnja prema fabričkim podacima iznosi oko devet litara bezolovnog benzina, ali obzirom na zvuk motora pri višim obrtajima teško da će te skidati nogu sa gasa pa će i potrošnja drastično porasti.

Alfa Romeo 146

KVAROVI – Alfa 146

Karoserija  Alfa Romeo 146 je galvanizovana pa neku rđu ne bi trebalo da vidite na kolima osim ako nisu prethodno havarisana. Ovaj model Alfe je poznat po nekim čudnim električnim kvarovima, pa ako primetite ovakve gremline, preskočite kupovinu.

Kabina Alfa Romeo 146 nije izrađena od kvalitetnih materijala pa su škripuckanja u vožnji neizbežna. Kod Alfi je jako bitno da je auto redovno održavan jer što su starije ovi automobili zahtevaju sve veća ulaganja. Nemojte da vam se desi da kupite Alfa Romeo 146 koji je zapušten, jer će biti dosta popravki i puno utrošenog vremena po majstorima.

Dim iz auspuha je dobar pokazatelj da je motor u jako lošem stanju, a oslušnite i trap pri vožnji. Ukoliko se čuje neko zveketanje, ponovo vam sledi put u servis i druženje sa ostalim ljubiteljima ove marke.


Ostavite odgovor