1.6 dCi motor (Renault) – Mišljenje, problemi i kvarovi

1.6 dCi motor

1.6 dCi motor

 

1.6 dCi motor je još jedan iz ponude Renaulta koju uzmemo pod mikroskop. Već na početku vredi napomenuti da je to movije konstrukcija.
Ovo je 4-cilindrični dizajn sa 16 ventila sa direktnim injektiranjem Common Rail (piezoelektrični sistem Siemens-a). Podržava ga turbo punjač sa varijabilnom geometrijom, kvačilo sa plivajućim zamajcem i timski pogon. Tu je i filter čestica čađi. Dodamo da predstavljeni dCi nudi 130 KS i 320 Nm obrtnog momenta.

Problemi i kvarovi – 1.6 dCi motor

Interesantno, moderan Renault motor ne trpi previše velikih grešaka. Francuzi su napravili značajan korak napred u ovoj oblasti. Siemens sistem za ubrizgavanje jezamenjen sa Denso ubrizgavanjem , što je rezultiralo mnogo boljom izdržljivošću. Lanca kao pogon je još jedan znak na dugovečnost, ali ovde bi trebalo biti oprezan sa slučajevima brzog tegljenja lanca. Retko, međutim, postoje i problemi sa dihtungom glave motora . Elektronika se ispostavlja da je malo hitrovita.

Eksploatacija – 1.6 dCi motor

Ovaj Renault dizel motor je kompatibilan sa sistemom Start / Stop. Ovo je očigledno relativno mlad motor, ali ovaj aspekt svakako ispunjava optimizam. Još jedna stvar je pravilna upotreba modernih dizel motora. Vožnja na kratkim rastojanja mogu znatno smanjiti vek trajanja motora i njegovih komponenti.

Vozači pohvaljuju 1.6 dCi za fleksibilnost i pristojnu snagu koja obezbeđuje dobru dinamiku čak i kod težih modela francuskog brenda. Mnogi vozači takođe pohvaljuju mslu potrošnju, koja obično oscilira oko 5-6 litara na 100 km.

Treba li preporuči 1.6 dCi motor ?

Ovo je nesumnjivo jedan od najboljih Renaultovih modela poslednjih godina. Naravno, ovde se radi o relativno mladom motoru, ali trenutna situacija u vezi motora daje mu svetlu budućnost.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.