Chevrolet Aveo 2008. – 2011. – Polovnjak, iskustva, mane

Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo dostupan je od aprila 2008.godine te na tržištu zamenjuje Daewoo Kalos. Aveo hatchback izrađen je na novoj platformi T250. Najvažnije karakteristike ovog temeljno obnovljenog modela je njegova privlačna spoljašnost, ugodan interijer te nov, još efikasniji benzinski motor. Na prednjem delu automobila dominira velika podeljena rešetka u dva dela s okvirom u boji karoserije te logo smešten u sredini. Prednja svetla su okrugla, a ispod njih nalaze se svetla za maglu. Zadnjim delom automobila dominira branik i okrugla svetla. Chevrolet Aveo dugačak je 3,92 m, širok 1,68 m i visok 1,51 m. Veličina prtljažnika je 220 litara, a sa spuštenim sedištima može se povećati na neverovatnih 980 litara. Dostupan je u trima verzijama karoserije: trovratnim, peterovratnim hatchbackom i limuzinom iz 2006.godine.

Unutrašnjost Chevrolet Aveo  je moderna, prostrana i funkcionalna. Ploča s instrumentima jasno je podeljena na četiri instrumenta i središnju konzolom s modernim otvorima za vazduh, integrisanim CD playerom te kontrolama za upravljanje klimatizacije.

Chevrolet Aveo dolazi s dva benzinska motora koji su već upotrebljeni u Opel Corsi. Novi motor je 1.2 motor sa 84 KS sa potrošnjom od 5,5 litara na 100 kilometara. Snažniji motor je 1.4 motor sa 100 KS i potrošnjom od 6 litara na 100 kilometara . Motori dolaze sa peto stepenim manuelnim  menjačem, a snažniji 1.4 motor dostupan je i sa automatskim menjačem. Motori zadovoljavaju Euro 4 standard, ima dve bregaste osovine pokretane lancem bez potrebe za dodatnim održavanjem te koristi četveroventilsku tehnologiju.

Mekano vešanje Chevrolet Aveo namenjeno  je za gradsku vožnju te se u gradskoj gužvi pokazao odličnim. Što se tiče temperamentnije vožnje, upravljač je neprecizan, te daje premalo informacija.
Chevrolet Aveo  je dostupan sa tri paketa opreme : S, LS i LT. Paket opreme S uključuje: 14-inčne čelične naplatke, servo volan, električne podizače prednjih stakala, MP3 player, ABS, vazdušni jastuk za vozača i suvozača te bočne vazdušne jastuke. Paket LS uključuje 15-inčne čelične naplatke, klima uređaj, putno računar, električne podizače svih stakala i električno podesive retrovizore dok najbogatiji paket LT uključuje i 15 inčne alu naplatke, zadnji spojler, prednja svetla za maglu, kožom presvučen upravljač sa kontrolama za radio .

Tehničke karakteristike

Proizvođač Chevrolet
Model Aveo
Godina proizvodnje 2008.- 2011.
Varijante 5-vrata Hatchback, 4-vrata Sedan
Dužina 3880 mm
Širina 1670 mm
Visina 1495 mm
Kapacitet prtljažnika 220 – 980 L
Masa praznog vozila 990 kg
Dopušteno opterećenje (kg) 465 Kg
Međuosovinski razmak 2480 mm

Prednosti – Chevrolet Aveo

  • Kvalitetan interijer
  • Smanjene emisije CO2 od prethodnika Kalosa
  • Održavanje nije skupo

Mane – Chevrolet Aveo

  • Nema dizel motora
  • Začepljen EGR ventil
  • Problemi s podizačima stakala
  • Korozija izduvnog sistema
  • Neprecizan volan

Preuzeto sa: auto-mane.com


Ostavite odgovor