Zamena zupčastog kaiša: ovo nije vredno štednje!

zupčastog kaiša

Zamena zupčastog kaiša je rutinska procedura, ali je i jedna od onih servisnih aktivnosti koje je bolje poveriti radionicama u koje imate poverenje. Za njegovo sprovođenje treba odabrati samo najkvalitetnije delove. Ovde nemam mesta za greške – najmanja greška može uništiti motor

  • Pucanje zupčastog kaišačesto dovodi do oštećenja motora
  • Zajedno sa korišćenimkaišom, treba zameniti i elemente koji s njim sarađuju: rolere, španere, ačesto i pumpu za vodu.
  • Zamena se može tražitisamo od strane servisa koja pruža profesionalnu uslugu i daje garanciju na svojrad

Proizvođačiautomobila postavljaju fiksne intervale zamene zupčastog kaiša sa razlogom. Uovom slučaju, ne možete čekati dok se ne pojave znakovi habanja, jer se zanemaren,istrošen kaiš obično puca bez ikakvog upozorenja. Posledice takvog kvara suskoro uvek ozbiljne – obično se klipovi sudaraju sa ventilima, a motoru jepotreban remont, a ponekad čak i zamena.

Preporučeni intervali zamene variraju u zavisnosti od pojedinog motora, često se dešava da čak i teoretski isti motori, ali iz različitih godina, mogu imati različite preporuke za interval zamene kaiša. Tipični interval u današnjim motorima je 120.000. km / 5 godina, mada u nekim modelima proizvođači preporučuju promenu zupčastog kaiša čak i na svakih 240,000. km / 10 godina, ali to su zupčasti kaiševi sa posebnom konstrukcijom, na primer, rade u uljnoj kupki.

Dešava se da proizvođači automobila menjaju preporuke za intervale zamene zupčastog kaiša u modelima koji su na tržištu već duže vreme – to se dešava kada se ispostavi da se greške ovog sistema mogu pojaviti ranije. Zato je važno da servisi ima pristup trenutnoj servisnoj dokumentaciji.

Zašto je zupčasti kaiš toliko važan?

Najjednostavnije: razvodni kaiš prenosi pogon od radilice do bregastog vratila (ili sve više osovina) i sinhronizuje njihovo okretanje. Kao rezultat, ventili se pokreću pomoću bregastog vratila i otvaraju i zatvaraju u pravim trenucima. Ako ova sinhronizacija ne uspe, u najboljem slučaju motor radi neujednačeno, gubi snagu, dimi, a u najgorem slučaju – ventili se sudaraju sa klipovima, glava puca. Da bi se omeo rad motora dovoljno je da na zupčastom kaišu, koji može imati i do nekoliko stotina zuba, mehaničar napravi grešku oko … jednog zuba!

Budući da je kvar razvodnog mehanizma jedna od najskupljih kvarova, zamena zupčastog kaiša mora se dati servisu koji pruža profesionalnu uslugu sa kvalifikovanim mehaničarima, ima pristup servisnoj dokumentaciji i dodatno daje garanciju na usluge koje obavlja. Očigledna ušteda u radu ili loš kvalitet korišćenih delova može kasnije u eksploataciji napraviti mnogo problema.

Prilikom kupovine polovnog  automobila nemojte čekati sa zamenom zupčastog kaiša

Kada kupujete polovni  automobil, vredi odmah proveriti da li motor ima zupčasti kaiš. Kod nekih modela, velika inspekcija u kombinaciji sa zamenom zupčastog kaiša može biti veoma skupa – dešava se da nepošteni prodavci prodaju automobil kada žele da izbegnu takav trošak kada se planirana zamena zupčastog kaiša približava. Ako prodavac izjavljuje da kaiš ne treba da bude zamenjen, bolje je da pažljivo proverite istoriju servisa i proverite da li je deklarisana kilometraža tačna – u odsustvu servisne istorije ili bilo kakve sumnje u vezi sa tim, bolje je promeniti zupčasti kaiš.. Ono što je bitno nije samo kilometraža od poslednje zamene, već i vreme koje je prošlo od njega – guma i drugi materijali od kojih je napravljen pojas takođe stare, mogu napuknuti.

Ponekad se takođe ispostavi da zamena zupčastog kaiša mora biti ranije od standardnih intervala. To je slučaj, na primer, kada je  kaiš  u kontaktu sa motornim uljem usled curenja ili kada dođe do kvara pumpe rashladnog sredstva pogonjenog zupčastim kaišem .

Kada treba menjati zupčasti kaiš

Ne menja se samokaiš

Zajednosa zupčastim kaišom treba zameniti i delove koji s njim sarađuju, tj. rolere,španer, a ako i pogoni pumpu za vodu, treba je zameniti i novom, čak i ako nepokazuju znake habanja. Trajnost pojedinih elemenata sistema često se takoizračunava da možda neće preživeti drugu planiranu zamenu, besmisleno jerizikovati. Ako roler počne da stvara buku u sredini intervala između zamenaili pumpa za vodu curi, onda prema pravilima tehnike, ceo set sa zupčastimkaišom moraće ponovo da se zameni, a ne samo neispravna komponenta.

Prilikom zamene pumpe za vodu, takođe je potrebno pažljivo isprati sistem hlađenja. Loše ispiranje sistema, ponovna upotreba stare, prethodno korišćene tečnosti, kao i upotreba silikona i drugih zaptivnih masa tokom montaže pumpe su najčešći uzroci problema ove komponente. Ovi nedostaci ne uključuju garanciju na deo! Nakon zamene pumpe i tečnosti, sistem takođe mora biti ozračen  – u nekim motorima to uopšte nije lako, a dodatna poteškoća je u ovom slučaju gasna instalacija (gasni isparivač je povezan u rashladni krug).

Prilikom zamene razvodnog mehanizma, mehaničar treba veoma pažljivo da proveri stanje zaptivača motora. U slučaju mnogih motora, posebno u automobilima sa velikim kilometražama, vredno je zameniti sve sumnjive zaptivače, curenje tečnosti iz motora može dovesti do kvašenja kaiša. Dobra vest je da nakon uklanjanja razvodnog mehanizma, pristup njima je obično vrlo jednostavan.

Profesionalne radionice koriste softver, koji ne samo da ukazuje na preporučene intervale zamene delova razvodnog mehanizma, već i obaveštava mehaničara o preporukama o tome koje komponente treba zameniti prilikom zamene zupčastog kaiša i predstavama precizna uputstva o konkretnim aktivnostima. Potrebno je pogledati intervale zamene kaiša, a rad napamet preti da napravi skupu grešku!

Bolje set renomiranog brenda

Za mnoge modele automobila, renomirani proizvođači delova snabdevaju kompletnim kompletima, uključujući zupčasti kaiš i sve ostale potrebne komponente. Ako se pojedinačni delovi izaberu odvojeno, uvek je vredno zapamtiti da je čitav sistem pouzdan samo kao najslabiji element – na primer, pumpa za vodu lošeg kvaliteta ili neispravan španer može dovesti do preranog pucanja kaiša. Bolje je paziti na “promotivne” setove koji se nude, na primer, na nekim internet reklamnim i aukcijskim portalima – dešava se da se brendirani kaiš nudi zajedno sa delovima mnogo manjeg kvaliteta.

Lanac razvodnog mehanizma takođe može bitipotrebno zameniti

Oprez! Činjenica da u slučaju razvodnih mehanizama sa lancem ne daju intervale zamjene ne znači da su ti elementi uvek dovoljni za celi životni vek vozila. Ponekad ih morate zameniti češće od modernih kaiševa, samo što se to radi kada se pojave znakovi trošenja lanca, npr. istegli se lanac i lanac počene da proizvodi buku. Mnogi proizvođači, uključujući, na primer, Volkswagen, nakon problema sa lancima, koji su trebali biti bez održavanja, u narednim generacijama motora vraćaju se u zupčastim kajševima!

Zamena zupčastog kaiša – Škoda Octavia 1.9 TDI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.