Toyota Corolla 1996. – 2002. – polovnjak, motori, kvarovi

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Toyota Corolla je i ovim modelom potvrdila svoj kvalitet izrade, ali automobil nikada neće osvojiti pohvale za izgled. Dobri i pouzdani benzinski i D4-D motori, ali samo ako je zupčasti redovno menjan. Centralni kompjuter je takođe zadavao probleme, pa su performanse u tom slučaju jako degradirane. Obavezno testirajte automobil u vožnji i obratite pažnju na snagu i upravljanje.

Toyota Corolla

IZGLED – Toyota Corolla 

Corolla je model koji se jako dugo prodaje na tržištu. Naravno, sa godinama su vršene razne izmene ali imidž koji je nekada imala povratiće tek sa budućim generacijama. Ovaj model je počeo da se proizvodi 1996. a 2000. je urađen redizajn. Opet, ne možemo da kažemo da je i redizajn uspeo pa ovaj auto neće ući u istoriju kao jedan od lepših.

Toyota Corolla je poznata kao izdržljiv i dobro napravljen auto ali, recimo, kvalitet ugrađene plastike nije na nivou kakav bi očekivali. Ni utisak u vožnji nije ništa od čega zastaje dah. Sa pozitivne strane, gepek je solidne veličine, a i bezbednosne opreme ima dosta pogotovo za 1997. godinu. Novije modele ćete prepoznati po duplim farovima, dakle nakon redizajna.

Toyota Corolla

MOTOR – Toyota Corolla 

U Toyota Corolla ugrađivana su četiri benzinca, zapremine 1.3, 1.4, 1.6 i 1.8 litara, od kojih naša preporuka ide za odličan 1.6 agregat koji sa VVTi tehnologijom razvija 109 konja. U GLS varijanti uz ovaj motor dobijate i dva air bag-a, klimu, ABS, alu felne, električne podizače pa čak i električni šiber.

Od dizela, izbegavajte prvobitno ugrađivani 2.0 turbo jer je jako bučan i trom. Savetujemo 2.0 D-4D sa 109 konjskih snaga i prosekom potrošnje od samo 5 litara euro dizela.

KVAROVI – Toyota Corolla 

Toyota važi za pouzdanog proizvođača automobila pa je tako i u ovom slučaju. Corolla je čvrst i dobro napravljen auto pa veće glavobolje ne bi trebalo da imate ni ako ga kupujete kao polovnog.

Bilo je određenih problema sa kočnicama, ali to bi trebalo da je otklonjeno u garantnom roku o trošku proizvođača. Proverite da li je redovno menjan zupčasti kaiš jer u slučaju njegovog pucanja strada motor. Takođe, ukoliko primetite da auto slabije vuče, moguće da je otkazao kompjuter (ECU) koji nije nimalo jeftin.


Ostavite odgovor