Suzuki Swift 1992. – 2003. – Polovnjak, komfor, motori, kvarovi

Suzuki Swift

Suzuki Swift

Ako želite prosečan automobil koji ne pleni svojim izgledom, nema visoku cenu, a opet zadovoljava osnovne potrebe i nije skup za održavanje, onda je Suzuki Swift definitivno jedno od rešenja.

IZGLED – Suzuki Swift

Sam spoljašnji izgled Suzuki Swifta će skoro svakoga ostaviti ravnodušnim. Unutrašnjost je dosta neinteresantna i ne toliko prostrana. Sama oprema, pa čak i opciona, nije ni blizu konkurentima u klasi. Ni sama vožnja ne oduševljava. Prednji deo nema dovoljno prianjanja pa beži pri oštrijoj vožnji, odnosno ako uspete da izvedete oštriju vožnju sa malim motorima koji su ugrađivani u ovaj model. Vešanje je dosta kruto pa očekujte dosta tvrdu vožnju, posebno kao suvozač.

MOTOR – Suzuki Swift

Tri benzinske varijante. 1,0 sa 56 KS, 1,3 sa 67 KS i jači 1,3  GTI model, sa okruglo 100 konja. Nijedan ne oduševljava vanzemaljskim performansama, a mi bi preporučili najmanji. Oduševiće vas, ako ništa drugo, svojom malom potrošnjom od 4,7 litara bezolovnog benzina na 100 kilometara. Slabiji 1,3 ga prati sa malo većom potrošnjom, dok GTI potroši i šest litara u proseku prema fabričkim podacima.

KVAROVI – Suzuki Swift

Suzuki Swift je, kao i većina Japanaca, pouzdan automobil. Ono na šta treba obratiti najviše pažnje je rđa koja se može pojaviti i pre nego što je očekujete. Zbog ovoga dobro pregledajte limariju, a posebno obratite pažnju na mehuriće koji su prvi znak rđe. Takođe dobro pregledajte trap, tj nejednaku istrošenost guma, jer se ovo pokazalo kao slaba tačka. Delovi su generalno jeftini pa nekih skupljih intervencija ne bi trebalo da bude.


Ostavite odgovor