Škoda Fabia 6Y- zamena prednjih pločica i diskova-Video

Škoda Fabia 6Y

Škoda Fabia 6Y

Škoda Fabia 6Y- zamena prednjih kočionih pločica i diskova – Video

Škoda Fabia 6Y 2000 – 2007

Škoda Fabia 6Y je automobil sa više nego dobrim odnosom cene i kvaliteta, odlična je u vožnji i nudi dosta prostora. Takođe, Škoda kao marka nudi relativno niske troškove popravke i rezervnih delova, dok je pouzdanost na mnogo višem nivou i od mnogih premijum brendova. Ako možete, proverite da li je motor pregrevan, jer ovo nije redak slučaj zbog nešto lošije instalacije.

Škoda Fabia prve generacije je bio prva mala Škoda razvila pod okriljem VAG grupe. Tehničke elemente, kao jedina platforma koju deli sa Seat Ibizom i Vw Polom, ali za razliku od njih dostupna je samo verzija sa petoro i četvoro vrata (limuzina, karavan i kombi).

Konkurencija u klasi gradskih automobila je veoma velika, ali ako neko ima izuzetno visoke zahteve, izbor sužen na nekoliko modela. U ovoj grupi svakako je i Škoda Fabia 6Y . Ona ima veoma široku ponudu motora i dodatne opreme. Još jedna prednost je velika popularnost na tržištu rezervnih delova.

Volkswagen Grupa je preuzela većinski deo akcija Češke proizvođača u 1994., iste godine je debitovala Felicia, ali ona je imala mnogo toga zajedničkog sa prethodnim modelom koji su razvili Česi, modela Favorit. U Škodi Fabia inženjeri koriste potpuno nemačku tehnologiju, napravili su novi automobil na platformi VW Pola.

 

Škoda  Fabia 2000. – 2007. – Kako se pokazao kao polovnjak – Nastavak >>>


Ostavite odgovor