Saznajte sve o tehnikama kočenja s automobilom

kočenja

Kočenje

U ovom članku ćemo upoznati osnovne i napredne tehnike kočenja. Kako bi bolje razumeli te tehnike, te proces kočenja uopšteno, prvo ćemo obraditi teoriju kočenja. Sile kočenja su mnogo veće od sila ubrzanja (akceleracije), stoga se na kočenje treba obratiti posebna pozornost. Iako ovo zvuči trivijalno, mnogi vozači na to ne misle!

Kočenje i zaustavljanje vozila
Zaustavljanje vozila se sastoji od dva dela – 1)reakcije, te 2)kočenja. Zaustavni put se dakle odnosi na put koji prođe od trenutka opažanja opasnosti do potpunog zaustavljanja vozila.
Put reakcije je dužina koju vozilo prevali od trenutka opažanja opasnosti do početka kočenja vozilom. Zavisi o vremenu reagovanja vozača i od brzine kretanja vozila.

Put kočenja je dužina koju vozilo prevali od početka izvođenja radnje kočenja, pa do potpunog zaustavljanja vozila. Zavisno od stanja kolovoza i pneumatika vozila, brzini, i od vrste kočnica (ali i od tehnika kočenja).
Put reakcije nije zanemariv kao što se na prvu može učiniti! Pogledajte sledeće podatke koji pokazuju koliki put pređete vozilom pre nego li uopšte stignete reagovati (prosečno vreme reakcije je 1 sekunda):
pri brzini od 50 km/h za 1s se prevali put od: 14 metara
pri brzini od 70 km/h za 1s se prevali put od: 20 metara
pri brzini od 90 km/h za 1s se prevali put od: 25 metara
pri brzini od 110 km/h za 1s se prevali put od: 31 metar
pri brzini od 130 km/h za 1s se prevali put od: 37 metara

Kočenje nije samo “sedanje” (pritisak) na kočnicu i zaustavljanje vozila. Dobro kočenje je uvek kompromis između kontrole vozila, te stvarnog usporenja vozila. Naime, povećanjem sile kočenja gubi se (ili umanjuje) sposobnost upravljanja, dok se slabijim kočenjem produžuje put kočenja. Kompromis je ovde jako bitan.
Najbrže usporenje vozila se ostvaruje kočenjem koje je na granici blokiranja točkova.

Tehnike kočenja

Napomena: Tehnike kočenja isprobavajte i vežbajte na poligonu (stazi) ili na mestu gde ne ugrožavate druge!
Tehnike kočenja? Pa koliko komplikovano može biti pritisnuti kočnicu i zakočiti? Kao što smo već rekli, dobra tehnika kočenja je kompromis između mogućnosti upravljanja vozilom tokom kočenja, i dužine zaustavnog puta vozila. Obraditi ćemo nekoliko tehnika kočenja:
Kočenje uz pomoć ABS-a
Kočenje blokiranjem točkova
Ritmično kočenje
Rubno kočenje (treshold braking) – napredna tehnika
Ne postoji “Najbolja” tehnika kočenja, tehnika kočenja zavisi isključivo od situacije i uslova u kojima se nalazite. Iako neke od ovih tehnika Vas neće najbrže zaustaviti, ne znači da nisu korisne u određenim situacijama. Kod kočenja nije bitan samo zaustavni put, već i mogućnost upravljanja vozilom, a to neće biti moguće ukoliko blokirate točkove!
Takođ, sve tehnike u kojima se spominje blokiranje točkova važe za vozila bez ABS-a.

1. Kočenje uz pomoć ABS-a

Kada se govori o kočenju u svakodnevnoj vožnji – ABS (Anti-lock braking system) je najvažniji elektronski sistem u modernim vozilima. ABS sistem sprečava blokiranje šočkova, povećavajući time stabilnost i kontrolu nad vozilom.
ABS je reaktivan sistem, što znači da se aktivira kada kada dođe do blokiranja točkova. Ovde važi ona stara izreka: “bolje sprečiti nego lečiti” – nemojte da Vam uđe u naviku naglo kočiti i aktivirati ABS.
Ako se sistem aktivira zadržite postojan i relativno snažan pritisak na papučicu kočnice. Nikako ne “pumpajte” kočnicu jer time poništavate pozitivne učinke ABS-a.
Ako ste na stazi, bolja tehnika od ove je rubno kočenje, o kojoj će biti reči nešto kasnije.

2. Kočenje blokiranjem točkova

Ova tehnika Vas neće brzo usporiti kao npr. rubno kočenje. Ali postoje i uvslovi gde je ova tehnika jako korisna. Vozeći po snegu ABS vas neće najbrže zaustaviti, ali Vam omogućava upravljanje (skretanje) vozilom. Tehnikom blokiranja točkova ćete se najefikasnije zaustaviti na mekim ili čak klizavim površinama, kao što su sneg ili šljunak.
Blokiranjem točkova na snegu, ispred pneumatika se “gomila” sloj snega koji pomaže pri kočenju. Takođe je bitno napomenuti da ovom tehnikom gubite mogućnost upravljanja vozilom, stoga je potrebno pažljivo balansiranje između kočenja i upravljanja pri većim brzinama. To nas dovodi do sledeće tehnike.

3. Ritmično kočenje

Ovakva tehnika kočenja se koristi na površinama sa slabom mogućnošću prianjanja, kao što su mokar i zaleđen put. Primenom ove tehnike zapravo se balansira između kočenja (usporavanja vozila) i upravljanja. Naime, prilikom kočenja na ovakvoj površini točkovi će se vrlo brzo blokirati usporavajući vozilo, ali ste izgubili mogućnost upravljanja vozilom. Popuštanjem kočnice točkovi se odblokiraju, te ponovno imate mogućnost upravljanja vozilom koju koristite za održavanje željenog smera kretanja.
Ova tehnika se ne sme koristiti na površinama koje omogućuju dobro prianjanje pneumatika. Primenom ove tehnike u takvim uslovima će rezultirati naglim izmenama težišta vozila što će vrlo verovatno poremetiti njegovu stabilnost, pogotovo prilikom savladavanja zavoja.

4. Rubno kočenje

Rubno kočenje je tehnika koja koristi sve mogućnosti vašeg vozila za najbrže moguće zaustavljanje na asfaltu. Tehnika se temelji na takvom kočenju koje je na samoj granici blokiranja točkova. U praksi je jako teško odrediti ovu granicu zbog raznih faktora koji su u igri, kao npr. vrsta i stanje kolovoza, vrsta i stanje pneumatika, temperatura kočnica..
I najboljim vozačima se dogodi da ponekad blokiraju točkove. Bitno je ne paničariti u takvoj situaciji već lagano popustiti kočnicu, a zatim pokušati ponovno sa neznatno manjim pritiskom na kočnicu.

Kočenje u nepovoljnim uvjetima

Pod nepovoljnim uslovima se misli na takve uslove u kojima je smanjena mogućnost prianjanja pneumatika, kao što su sneg i led. U takvim uslovima se može imati koristi kočenjem tehnikom blokiranja točkova. Studija Američkog instituta za sigurnost putnog prometa (NHTSA) potvrđuje da ova, i slične tehnike skraćuju zaustavni put za do 22% u odnosu na kočenje ABS-om.

Autor: Tomislav Seser

Preuzeto sa: autopress.hr


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *