Retko korišćen automobil – šta da uradite da biste izbegli kvar

Retko korišćen automobil

Retko korišćen automobil i automobil korišćen na kratkim udaljenostima takođe mogu biti podložni skupim kvarovima.

Svaki automobil se sastoji od hiljada elemenata. Neki od njih se istroše tokom rada, dok su drugi elementi imaju rok trajanja. Ovo važi, između ostalog za elemente motora koji, bez redovnog kontakta sa uljem, počinju da rđaju, ili delovi od gume – se mogu deformisati i ispucati ako dugo stoje.

Produženo stajanje ne mora biti presudno za automobil, sve dok se skladišti pod optimalnim uslovima i pravilno je pripremljen.

Vredi razmisliti o promeni ulja i drugih tečnosti u automobilu. Preporučujemo i temeljno pranje i zaštitu karoserije voskom, zatvorite mikro pukotine laka.

Pre nego što izađete iz garaže, morate proveriti pritisak u pneumaticima i napumpati gume na preporučeni nivo. Vredno je ponovo pokrenuti motor pre uklanjanja osigurača ili releja pumpe za gorivo. To će vam omogućiti da napravite nekoliko okretaja startera. Tokom ovog procesa, pumpa će stvoriti pritisak ulja, tako da se motor neće pokrenuti bez odgovarajućeg podmazivanja. U slučaju novih automobila sa elektronikom, operacija obično rezultira generisanjem grešaka, koje je kasnije potrebno izbrisati iz memorije računara.

Za prvih nekoliko kilometara treba izbegavati iznenadna ubrzanja i vrtenje motora do visokih obrtaja. Motoru je potrebno vreme da se zagreju do radne temperature, podmaže i istisne vlagu.

Retko korišćen automobil – činjenice i mitovi

Vredi napuniti punom snagom činjenice činjenica

gorivo

Voda se može kondenzovati u praznom prostoru rezervoara, što ubrzava proces korozije metalnog rezervoara. Zagađivači nastali tokom procesa mogu zapušiti pumpu za gorivo, dovod goriva i čak elemente sistema za ubrizgavanje. U ovoj situaciji, jedini spas je rasturanje i čišćenje sistema. Punjenje gorivom do punog, takođe proces starenja goriva – oksidacija, kao rezultat toga gubi svoja svojstva. Stari benzin koji često otežava pokretanje vozila nakon dugog stajanja.

Ulje ne treba mijenjati – mit

motorno ulje

Ulje ne samo da podmazuje i hladi motor, već i uklanja nečistoće nastale u procesu sagorevanja i štiti pogonsku jedinicu od korozije. Iz tog razloga, auto sa uljem ne bi trebalo ostaviti dugo vremena. Zaštitni aditivi sadržani u njemu mogu biti delimično degradirani, a proizvodi sagorevanja goriva ne služe motoru. Uz staro motorno ulje, uklanja se i prljavština. Nije slučajno da mnogi mehaničari preporučuju zamjenu ulja u jesen i onda ostavljanje automobila u garažu za sledeću sezonu.

Kočnicu aktivirati – mit

Obeležje duže neiskorišćenih automobila je  sloj rđe na diskovima kočnica. To je obično nedostatak estetske prirode, koji nestaje nakon nekoliko jačih kočenja. Mnogo ozbiljniji problem je korozija vođica stezaljki ili klipova kočnica – u ekstremnoj situaciji može da ne osposobi automobil. Da biste to izbegli, morate podmazati pokretne delove i proveriti stanje zaptivača koji štite klip od prljavštine i vlage. Sačuvanu (npr. sa silikonom u spreju) sajlu ručne kočnice se takođe treba koristiti. Ručnu kočnicu ne treba koristiti za duži period parkiranja (može zapeći). Bolje je ostaviti auto u brzini.

Garažiranje je korisno za automobil – činjenica

Ventilirana i topla garaža je najbolje mesto za ostavljanje vašeg vozila. Štiti od vlage i UV zračenja, životinjskog izmeta ili sokova od drveta, ograničavajući brzinu korozije, da lak izbledi ili starenje gumenih elemenata. Cilj je da se  automobila čuva u garaži. Ko nema garažu, treba da ostavi automobil samo na popločanom terenu i na prozračnom mestu.

Gume se ne izduvavaju – mit

Čak i ako gume nisu oštećene, pritisak vazduha u točkovima može pasti za 0,1 bara mesečno. Pre nego što se parkirate automobil, pumpajte do nominalnog pritiska i redovno proveravajte njegovo stanje. Tretman se može kombinovati sa cikličnim manevrisanjem vozilom i ostaviti ga u malo drugačijoj poziciji, što menja raspodelu opterećenja u gumama i suprotstavlja se njegovoj trajnoj deformaciji. Gumama šteti i ostatak goriva i ulja na njima. Točkove treba temeljno oprati.

Paliti  motor šteti – činjenica

Pokretanje motora na nekoliko minuta će učiniti više štete nego koristi. Pokazivanje pravilnog rada motora trebalo bi da bude početak paljenja ventilatora sistema za hlađenje. Ne sme se zaboraviti da se rashladno sredstvo zagreva brže od ulja. Isključivanje motora pre nego što mazivo dostigne radnu temperaturu uzrokuje da gorivo teče niz zidove cilindra od isparavanja. Retko sagori u potpunosti, jer odmah nakon pokretanja motora radi na obogaćenoj mešavini. Razređeno ulje ne samo da ima lošija svojstva podmazivanja, što doprinosi bržem trošenju košuljica cilindara, radilice ili ležajeva , već i manje štiti unutrašnjosti pogonske jedinice od korozije.

Struja se ne smanjuje – mit

1. Uređaj pokazuje voltažu, odnosno detektuje stanje akumulatora. Vrlo je bitno da stanje baterije proverite u servisu.
1. Uređaj pokazuje voltažu, odnosno detektuje stanje akumulatora. Vrlo je bitno da stanje baterije proverite u servisu.

Uređaji koji izvlače struju iz neiskorišćenog automobila su brojni. U slučaju novih vozila sa velikom potrošnjom energije tokom stanja mirovanja, vredi investirati u punjač za baterije sa funkcijom rezervnog napajanja. Punjači automatski detektuju pad napona i dopunjuju akumulator, održavajući struju punjenja na sigurnom nivou za trajanje baterije. Morate imati garažu sa 230 V utičnicom.

Motor ne voli neaktivnost – činjenica

Kada ulje ulazi u posudu, mnoge komponente motora (npr. ventili, bregaste osovine) su izložene koroziji. Ako rđa napadne cilindre, jedino rešenje će biti glavni remont pogonske jedinice. Mulj i korozija takođe mogu da zalepe klipne prstenove. Kao rezultat, motor gubi kompresiju i počinje da sagoreva velike količine ulja. Duži nedostatak kontakta sa uljem može takođe biti štetan za zaptivače ventila – guma od koje su napravljene od gume počinju da pucaju. Motor će početi da troši ulje.

Vožnja je dobra ideja – činjenica

Povremene vožnje su korisne za automobil, jer su sve komponente aktivne. Kočnice mogu početi da se kreću, vlaga isparava iz izduvnog sistema, a klima sistem počinje (ako je u automobilu) da podmazuje kompresor. Morate pokriti najmanje desetak kilometara tako da sve komponente mogu dostići radnu temperaturu, što je neophodno, između ostalog tako da ostaci nesagorelog goriva ispare iz ulja.

Zupčasti remen ne stari – mit

Najčešće se vremenski pogon zamenjuje na kilometraži koju je naveo proizvođač. Kada se automobil retko koristi, vreme postaje odlučujući faktor. Kako guma stari, povećava se rizik od pucanja kaiša. Nije slučajno da se njegova zamena, zavisno o modelu i korištenim rešenjima, preporučuje svakih 5-10 godina. Da bi se izbegli visoki troškovi, preporuke proizvođača ne treba potcenjivati.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.