Porsche 911 1997.  –  2003. – Polovnjak, karakteristike

Porsche 911

Porsche 911

Motori i modeli :

1997 : Predstavljen novi Porche 911 sa kodnim imenom 966. Za razliku od predhodnih modela dolazi sa vodeno hlađenim 3.4 motorom. Carrera coupe ima 296 KS,  ABS, enterijer od kože i 6 stepeni manuelni menjač ili Tiptronic .
1998 : Predstavljena Cabrio verzija sa električnim krovom. Nove verzije Carrere 4 i Carrere 2 sa pogonom na četiri točka.
1999 : Lansiran model GT3.
2000 : Nova Carrera 4 Turbo sa 3.6 motorom (420 KS) i izborom manuelnog ili Tiptronic menjača.
2001 : Fejslifting modela uključivao novi svežiji prednji izgled. Motor porastao sa 3.4 na 3.6. Predstavljena verzija GT2 sa 462 KS.
2002 : Predstavljena Targa sa pogonom na 2 ili četiri točka i staklenim električnim krovom.

Porsche 911

Porsche 911

Karakteristike :

Ne postoji puno automobila u svetu koji imaju tako jaku reputaciju kao što to ima Porche 911. Od dana kada je predstavljen pa do danas, ovaj automobil je jedan od najpoželjnijih u istoriji auto industrije.

1997. godine lansiranjem novog modela 911 pod kodnim imenom 996, Porche pravi zaokret u razmišljanju i nastupanju.

Porsche 911

Porsche 911

Odbacujući osobine prethodnika kao što su neubedljivi stil enterijera i vazdušno hlađene motore, novi model Porche 911 izrasta u pravu drumsku krstaricu koja može ugodno da se vozi i na dužim putovanjima. Razlog je jednostavan. Ultra sportske osobine su nadjačane nečim što Porche do tada nije imao , a to je šminka. Naravno to ne znači da je ovaj automobil nije sportista.

Porsche 911

Izbor modela Porsche 911 ne preporučuje se onima sa slabim srcem i tankim novčanikom. Glavne osobine Porchea pored neprevaziđenog imidža su visoka cena i troškovi odražavanja. I ono najbitnije, sigurno neće ostati nezapaženi kada izađu na drum.

Porsche 911

Pre kupovine Porche-a treba znati

–  enterijer, vozila proizvedena pre `99 godine su bila sklonija habanju sedišta nego kasniji modeli.
–  oslanjanje, prednji amortizeri su skloni propadanju zbog prodora vode u iste. Zamena nije jeftina pa obratite pažnju na trenutno stanje.
–  menjač, uglavnom ne podnose niske temperature pa se preporučuje da ga u hladnim danima držite u garaži. Rizik od otkazivanja transmisije povećava se zajedno sa kilometražom pa se bilo kakav vid garancije isplati.
–  oprema, izbor pogrešne opreme može umanjiti cenu pri preprodaji. Birajte one sa manuelnim menjačem, atraktivnim bojama i kupe.

Šta predstavlja 911 danas? Najjednostavniji odgovor bi bio najpoželjniji sportski auto na tržištu polovnjaka. Jedinstveni dizajn i reputacija, stabilnost na putu i krivinama kao i odličan kvalitet dovoljni su argumenti da će cena ovog modela iz Stutgarda ostati i za nekoliko godina jaka. Ukoliko ste sigurni da hoćete baš ovaj auto naša preporuka je da ne žurite i ne uzimate prvi koji se pojavi. Nema ih mnogo i čekanje se nekad isplati.

Zaključak :

Porche je napravio odličan posao sa 911. Sportskim fanovima, koji to mogu sebi da priušte, je ponuđen odličan automobil u nekoliko varijanata, tako da se za svakog nađe po nešto. Može se reći za prethodnika da je bio ultimativan sportski auto , ali novi Porche je uglađeniji na oko i napravljen je na kompromisima kako bi privukao nove kupce. Magija nastavlja da živi…


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *