Opel Omega 1994. – 2003. – POLOVNJAK, MOTORI, KVAROVI

Opel Omega

Opel Omega

Opel Omega je zamišljena kao direktorska limuzina za skromne ili one čija firma ne može da priušti, recimo, BMW Serije 7. Međutim, ovaj ogromni automobil cenovno može da posluži i za porodična putovanja, jer najprivlačnija stvar kod Opel Omege su upravo njena veličina i udobnost.

Opel Omega

Opel Omega

IZGLED – Opel Omega

Petoro odraslih bez problema može komotno da se smesti u Opel Omegu, gepek je za vreme kada je predstavljena bio vanserijski, komfor je na nivou, a zadnja klupa se obara u slučaju potrebe. U kabini, zamerku upućujemo na ogroman broj dugmića koji zahtevaju određeno privikavanje. I sam kvalitet ugrađenih materijala nije loš, mada na prvi pogled očekujete više. Opel Omega ima pogon na zadnjim točkovima i sasvim je udobna za duga krstarenja, a komande su dovoljno mekane tako da se nećete puno naprezati ni u gradskoj gužvi.

Opel Omega

MOTOR – Opel Omega

Kada je lansirana Opel Omega, standardan benzinac je bio 2,0 sa 134 konjske snage. Njega je kasnije zamenio 2,2, a od većih tu su i 2,5 V6 i 3,0 MV6 motori. Od četvorocilindraša, koje i preporučujemo jer su sasvim dovoljni, možete očekivati prosek potrošnje od oko šest litara bezolovnog benzina, bar prema fabričkim podacima. Kod dizelaša savetujemo da izbegavate 2,0DTI koji je prvobitno ugrađivan, već se odlučite za 2,2 model ili još bolje, mada su retki, 2,5 TDI redni šestocilindraš poreklom iz BMW-a. Prosek potrošnje za ove veće je oko 7-8 litara, mada po gradu ovo može da poraste čak i na trinaest, posebno ako imate tešku nogu na gasu.

KVAROVI – Opel Omega

Velika boljka svih Opel Omega su vešanje i suspenzija, pa obavezno povedite nekoga ko se razume u mehaniku ako niste sposobni sami da procenite. Ni motori se nisu pokazali najsjajnijim, pa tako, recimo, zupčasti kaiš ume da napravi problem, već oko 50000 kilometara, mnogo ranije nego što je predviđeni interval za zamenu, pa proverite da li je prethodni vlasnik imao sličnih problema.

Takođe, dobro pregledajte enterijer Opel Omege, jer se nije preterivalo sa kvalitetnim materijalima, a zveckanje i trešenje svega u kabini je sasvim normalna pojava. Za kraj, testirajte svu elektroniku na brzinu jer ovde nije bilo većih problema ali sigurno je sigurno.


Opel Omega cena – pregled polovnjaka

 


Ostavite odgovor