Nissan Almera 2000. – 2006. – Polovnjak, motori , kvarovi

Nissan Almera

Nissan Almera

Nissan Almera druge generacije je dizajnirana prilično konzervativno, ali ukoliko ne tragate za izgledom, ovaj (najčešće) hatchback bi mogao da vas iznenadi. Nudi dosta prostora za vozača, solidan kvalitet završne obrade i zadovoljavajuću potrošnju.

Nissan Almera

IZGLED – Nissan Almera

Nissan Almeru teško možemo da poredimo sa najprodavanijim konkurentima u klasi kao što su, recimo Ford Focus ili VW Golf. Jednostavno, nekako izgleda penzionerski. Ako vam ne smeta to što ćete biti predmet šale kod komšija koji balave na svakom sajmu automobila, ovo je jedan dobar polovnjak. Kvalitet izrade celog automobila je odličan kako iznutra tako i spolja. Dobro, malo je skučen unutra u odnosu na konkurente, posebno na zadnjoj klupi. Gepek je standardan za klasu. Dosta buke dopire spolja pa očekujte šuštanje vetra na autoputu. Sama vožnja je u principu dobra dok je i put dobar. Almeri ne prijaju rupe na putevima. Redizajn je urađen u jesen 2002-e godine pa od tada svi modeli imaju klimu, centralno zaključavanje, prednje električne prozore i CD plejer.

MOTORI- Nissan Almera

Noviji modeli su se proizvodili samo u benzinskoj varijanti i to 1,5 sa 97 konjskih snaga. Dobar izbor obzirom da je prosečna potrošnja oko 5,5 litara bezolovnog benzina a 97 konja dovoljno da vas probije kroz gradsku gužvu pa čak i za krstarenje autoputevima. Ako se odlučite za neki od prvih modela koji su sišli sa proizvodne trake, pronaći ćete i 1,8 benzinca koji odlično vuče na nižim obrtajima. Od dizela, tu je 2,2 turbo i to u dve verzije – sa 110 i 134 konjske snage. Slabiji je sasvim dovoljan a jači odlično vuče od samog početka obrtometra. Prosečna potrošnja za obe varijante je oko 5 litara dizela.

KVAROVI – Nissan Almera

Nisan se ne razlikuje mnogo od svoje japanske braće, bar što se tiče pouzdanosti. I ovde važi logika redovnog održavanja i auto bi trebalo da vas služi jako dugo. Ono na šta treba obratiti pažnju je da li su izlečene sve dečije bolesti, odnosno da li je auto pozivan i odvožen u servis od strane proizvođača. Najveći problem koji je uočen je bio sa neispravnim radom bregaste osovine pa obavezno proverite da li je ovo ispravljeno u garantnom roku jer vas u protivnom može zadesiti da auto samo stane. To je u principu sve, generalno je ovo jedan pouzdan auto koji ne zahteva preterano druženje sa majstorom.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *