Kako zameniti starter na vozilu?

starter

Starter

Mogli bismo reći da je starter patuljak koji ima snagu diva. On je zapravo pokretač automobila, ona iskra koja daje snagu čitavom automobilu, koja će ga upaliti. U svakodnevnom jeziku starter još nazivamo i anlaserom, a kada bismo tražili pravu, književnu reč za njega, bila bi to – elektropokretač.

Kako ga god zvali, čim okrenemo ključ u automobilu, starter kreće u akciju, odnosno on troši struju te je uključen na istosmerni strujni krug.  Najviše struje troši se prilikom pokretanja vozila, kod klasičnog automobila to je između 0,4 1,3 Kw električne energije, a iz primerice akumulatora od 12 V uzima se oko/preko 100 ampera samo za početak rada. Čim se motor upalio, potrošnja energije iz akumulatora smanjuje se otprilike na polovinu.
Na osovini rotora na motoru nalazi se maleni zupčanik, a kada dolazi do pokretanja, magnet preko poluge povlači nazupčani venac zamajac motora. Tačno u tom trenutku se elektromagnetskim prekidačem uključuje struja paljenja motora, odnosno rotor startera se počinje okretati. Mi svega ovoga nismo ni svesni jer smo čuli samo lagani klik, a zapravo se tamo ispred nas, u motoru odigrava prava mala drama koja u konačnici pokreće celo naše vozilo i omogućuje nam kretanje.
Jedan od razloga zašto automobil ne pali ili ima problema kod paljenja takođe može biti i neispravni anlaser. Ako ste često sam svoj majstor, nema razloga zašto to ne biste učinili ovaj put takođe sami. Neki vozači lupaju po anlaseru i začudo on tada zna proraditi, međutim ovakva vrsta ‘popravke’ samo je privremena, odnosno problemi s paljenjem javi će se ubrzo, nanovo. Postoje i istini delovi u samom starteru koji mogu zadavati probleme, međutim ako ste sigurni da vam baš anlaser stvara glavobolju kod paljenja, nema vam druge nego ga zamenite novim i tako prođete jeftinije.
Radi se o veoma skupom delu pa imate dve mogućnosti – kupiti sasvim novi ili zameniti polovnim. Budući starter je već sam po sebi skup, uštedeti možete da ga menjate sami, odnosno da vam automehaničar dodatno ne naplati zamenu.
Dakako, pre zamene anlasera automobil mora biti ugašen, što je i laiku jasno zbog čega, a takođe je dobro staviti i zaštitne naočare na oči, zbog zaštite od mogućeg prskanja maziva. Takođe, postoje različiti tipovi automobila pa je tako kod nekih moguće starter zameniti s gornje strane, dakle samo ako otvorimo haubu, dok je kod nekih to moguće napraviti jedino ako pomoću dizalice dignemo jednu stranu vozila i na taj način dođemo do startera. Danas ćemo vam predstaviti zamenu startera s gornje strane, dakle ispod haube, bez korišenja dizalica.
Prvo morate odvojiti akumulator, s negativnog pola treba skinuti klemu jer bi u protivnom moglo doći do kratkog spoja. Kada ste to učinili, trebate poskidati sve vijke koje nađete u tom delu. Primerice, kod starijih dizel automobila obično ima jedan glavni vijak s gornje i drugi glavni vijak s donje strane. Nakon toga iz zvona menjača morate osloboditi sve kablove i potom trebate izvući stari starter. Pre nego na mesto staroga stavite novo, zvono menjača dobro je zaštiti određenim mazivom za tu namenu kako bi se zaštitile veze u njemu i oko njega. Imajte na umu da je najbolje koristiti mazivo koje je vodootporno.
Sve kablove koje ste pre odvojili sada trebate vratiti gde su bili, a na kraju morate staviti i one vijke s početka cele priče, ali posebno dobro pazite da ste ih čvrsto zategnuli  kako se cela stvar ne bi klimala. Nakon toga vratite akumulator u prvobitno stanje, odnosno vratite klemu koju ste skinuli. I to je to, priča je gotova. Ako imate tu nesreću da vaš starter nije lako dostupan s gornje strane, tada očekujte ipak nešto više posla i takođe upotrebu dizalice te zavlačenje pod automobil, prilikom čega će vam itekako biti važne zaštitne naočare.
U globalu zamena startera nije komplikovana, međutim treba biti opreznim, pre svega kod odvajanja klema s akumulatora jer ako se dogodi kratki spoj, moguće je i da sami završite u crnoj hronici u novinama. Stoga, ako imate i najmanje nedoumice oko zamene, svakako je najbolje ne reskirati već odvesti svoje vozilo kod stručno osoblja koje će rešiti vaš problem. Kako ne biste ostali negde na putu ili, bolje rečeno, na parkiralištu, trebate reagovati kod prvih znakova problema s paljenjem i sve će biti u redu.
Izvor: www.silux.hr

Ostavite odgovor