Honda Accord 1998. – 2003. – Polovnjak, motori , kvarovi

Honda Accord

Honda Accord

Honda Accord je odlično opremljena, veoma pouzdana, izdržljiva i pruža mnogo uživanja u vožnji. Varijanta sa petoro vrata je praktičnija, ali sedan izgleda nešto lepše. Servisi su propisani na 15 000, ali to bi trebalo da bude sve od troškova, osim auspuha koji često propadne zbog česte gradske vožnje.

Honda Accord

Honda Accord

IZGLED 
Honda Accord je automobil koji dobro skriva sve svoje adute. Ispod ne tako privlačne spoljašnjosti će te pronaći dobre motore koji vole visoke obrtaje i odlično podešenu šasiju.

Vožnja je dovoljno komforna a opet ima i dovoljno prostora za sportske užitke. Unutra su, po pravilu, sve Honde odlično opremljene. Mesta ima dovoljno za pet osoba, pozicija vozača je dobra, udobna i pregledna.

Zamerku upućujemo pregradama za sitnice kojih je moglo da bude i malo više. Dobra izolacija čini da spoljašnji zvukovi ne dopiru u unutrašnjost, jedino što će te čuti je motor koji kada se zavrti zvuči sjajno.

Honda Accord

Ako ste malo viši rastom ne preporučujemo Accord-a sa šiberom jer u tom slučaju gubite dosta prostora za glavu. Utisak velikog gepeka kvare koševi koji mu znatno smanjuju širinu.

MOTORI

Honda je skoro počela da ugrađuje dizel motore i svoje modele pa ih ovde nećete naći. Najmanji benzinac ima 1.800 kubika, a prosečna potrošnja je nešto preko 7 litara bezolovnog.

Naša preporuka je ipak 2,0 koji možda troši nešto malo više ali se mnogo lepše vrti na visokim obrtajima i odlično vuče. Varijantu sa 2.300 kubika ne savetujemo jer nije nešto mnogo jača a održavanje je dosta skuplje kao i registracija.

Ako naiđete na Honda Accord  Type-R oznaku na kolima, znajte da se radi o tjuniranom 2,2 benzincu sa 209 konjskih snaga i fenomenalnim performansama.

KVAROVI 

Honda je dosta pouzdan proizvođač automobila. Recimo, ukoliko redovno održavate svoj Accord na svakih, doduše kratkih 15000 km, trebalo bi da vas veoma dugo služi. Svi vlasnici se diče time da vanrednih poseta servisu nema ako zanemarite par sijalica koje otkažu.

Motori i menjači su veoma pouzdani, jedino što može da strada je zadnji lonac a ne retko i ceo auspuh, pogotovo ako se auto koristi za kratke relacije.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *