Grejači motora ne rade samo zimi . . .

Grejači motora
Grejači motora

Grejači motora su ranije pomogla dizel motoru samo u startu, danas imaju mnogo drugih važnih zadataka. Mogu biti problematični …

Grejači motora su se pojavili pre više od 100 godina, a za dodatno  grejanje u dizel motorima koriste se od 1920-ih. Od tada su prošli malu metamorfozu – u prošlosti su bile guste spirale, u potpunosti izrađene od metala, danas je grejač motora tanka (najmanji ne prelazi više od 3 mm!), dok su jezgro i grejni element od keramike. Tokom godina, njegova uloga se takođe promenila.

Grejači motora – nove funkcije

Grejači motora

U vremenima jednostavnih dizela opremljenih indirektnim ubrizgavanjem goriva (npr. pretkomora ili vrtložna komora), grejači su imale samo jedan zadatak – pomoć pri pokretanju pri niskim temperaturama. Dizel motor koristi fenomen samo zapaljenja dizel goriva u zagrejanom (komprimovan- sabijen do 30-50 bar) vazduh.

Kada je napolje hladno, vazduh koji je usisan u cilindar mora se prvo zagrejati – inače se dizel ne može pokrenuti. I to je bila dugo funkcija grejača motora , manje-više sve do uvođenja Euro 4 standarda izduvnih gasova. Tada je trebalo skratiti period nakon hladnog stara, jer dizel tada oslobađa najviše otrovnih supstanci u atmosferu.

Kakoto učiniti? Najlakši način – zagrevanjem vazduha u cilindru (ali i bez preterivanja,jer previsoka temperatura sagorevanja znači previsoku emisiju štetnih azotoksida ). Stoga, u savremenim automobilima, grejač radi bar u tri faze: pre, zavreme i nakon hladnog pokretanja motora, sve dok ne dostigne temperaturu kojaosigurava relativno ekološke uslove  zasagorevanje smeše.

Grejačmotora  pun elektronike

Međutim, to nije sve, jer u najnaprednijem obliku, grejač može, na primer, podržati paljenje filtera čestica, a u nekim motorima može raditi čak i nakon isključivanja (!) – DPF filtar se ne sme previše ohladiti. Zauzvrat, između ostalih Beru i Siemens nude grejače motora opremljene senzorima pritiska. Zahvaljujući ovom patentu, upravljačka jedinica motora zna kako se menja pritisak u cilindru, te u tom pravcu optimizuje sastav smeše. To treba da bude što je moguće više ekološki. I da ćete u slučaju greške ponekad morati duboko da posegnete u džep? Pa …

Grejač motora – kako prepoznati grešku?

Kada je reč o oštećenju bilo kojeg od grejača, dizel sa indirektnim ubrizgavanjem može imati problema počevši čak pri temperaturi od +10 stepeni Celzijusa, i teško je to smatrati arktičkim uslovima. Samo jedan neispravan grejač je dovoljan da motor počne tresti i dimiti iz izduvne cevi. U većini slučajeva, u takvoj situaciji, grejač svetli na instrument tabli (ne zaboravite da to može ukazivati i na drugu grešku – mnogi dizel motori nemaju svetlo “check engine“, već je zamenjeno lampom za grejač). Zauzvrat, moderni common rail dizel motori izgledaju mnogo otporniji na kvarove, jer mogu paliti čak i sa neispravnim grejačima i na hladnoći. Međutim, to ne znači da ga treba koristiti na ovaj način.

Grejač motora – problemi sa odvrtanjem

U prošlosti, grejači su radile samo tokom pokretanja motora, pa su propadali  sporije. Suviše dugo vožnja sa neispravnim grejačem dovodi do taloženja taloga na grejaču, i posle imate problem prilikom pokušaj odvijanja i zamene  grejača. Ako želite da zamenite sami, pazite kada osetite veliki otpor pri odvijanju, bolje je obratite se mehaničaru.

Međutim,ako se grejač pukne prilikom demontaže, imate dve opcije: morate ili skinutiglavu (skupo!), ili naći profesionalca koji će izvaditi grejač bez demontažeglave motora. Pri izboru grejača, obratite pažnju, između ostalog za nazivninapon (4,4 ili 11 V), temperaturu i vreme zagrevanja – nema greške! Potrebneinformacije možete pronaći u priručniku vašeg automobila ili u kataloguproizvođača grejača.

Moderni keramički grejači koriste keramiku umesto metala. Među njima razlikujemo nekoliko tipova, za: niski-napon (4,4 V), brzi start, visoko-temperaturni i opremljeni senzorom pritiska. Jednostavno rečeno, grejač pretvara električnu energiju u toplotu i zagreva vazduh usisan u cilindre. Opseg radne temperature tipičnog keramičkog grejača je 1000-1300 C mora ga doseći za 2-4 sekunde!

Upotreba glava sa četiri ventila po cilindru u dizelskim motorima je dovela do uvođenja super-tankih grejača. Razlog? Nema prostora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.