Ford Fiesta 1995. – 2002. – POLOVNJAK, MOTORI , KVAROVI

Ford Fiesta

Ford Fiesta

Ford Fiesta je odličan gradski automobil i kvalitetno napravljen. Mehanički vrlo dobar, udoban za vožnju sa sasvim pristojnim motorima. Prostor na zadnjoj klupi nije raskošan, ali je zato gepek solidan. Izbegavajte 1.8 dizele bez turbine, kočnice se brzo troše, a zbog vešanja je dobar deo Ford Fiesta posetio majstora.

IZGLED 
Ova generacija Fieste je oličenje svega onoga što treba da ispunjava jedan mali gradski automobil. Sjajan i veoma zabavan auto za vožnju i probijanje kroz gradske gužve, odlično prijanja na svim podlogama. Ne treba da zaboravimo i da je Ford-ova Puma šasiju preuzela upravo od ovog modela. Pozicija vozača je odlična, preglednost fenomenalna, sve kontrole su lake za upotrebu i nalaze se tačno tamo gde bi ste ih i očekivali.

Enterijer sam po sebi nije ništa spektakularno a opet, napravljen je od solidnih i izdržljivih materijala pa vas možda neće ostaviti bez daha ali će sigurno dugo trajati. Na zadnjoj klupi nema baš mnogo mesta, ali je zato bar gepek pristojne veličine.

Ford Fiesta

MOTORI
Naša preporuka ovoga puta ide najmanjem, 1,25 benzincu koji je sjajan. Snage ima sasvim dovoljno, a prosečna potrošnja je odlična. Izbegavajte 1,3 benzinca i prvi 1,8 dizelaš koji nema turbinu pa je jako lenj. On je 2000-e zamenjen sa 1,8 turbo dizel motorom koji ima 75 konja i iako je bučan kao i prethodnik bar za razliku od njega pristojno vuče.

Dakle, kada bi mi birali, uzeli bi najmanji benzinac. Više od ovoga nam za grad i kraća putovanja ne treba.

KVAROVI 
Ford Fiesta  je u principu mehanički veoma solidan automobil. Manji problemi sa vešanjem su najčešći kvar, pa obratite pažnju na ovaj detalj. Treba takođe imati u vidu da je ovaj automobil obično onaj na kome se uče novopečeni vozači, pa treba dobro pregledati karoseriju i felne za sitna ili čak krupna oštećenja.

Ono što još treba da vas zabrine su kočnice koje se jako brzo habaju. Generalno, sve ove stvari je lako utvrditi pri test vožnji pred kupovinu. Fiesti ima dosta, pa dozvolite sebi da budete probirljivi pri kupovini.


Ostavite odgovor