Chevrolet Lacetti 2002. – 2013. – Polovnjak, motori, kvarovi

Chevrolet Lacetti

Chevrolet Lacetti

Dobra vozačka pozicija i solidna unutrašnjost. Primamljiv izgled, što nije ni čudo, obzirom da je na limuzini i karavanu radila Pininfarina, a na hatchback-u Giorgetto Giugiaro. Udobno vožnja, ali nije za pasionirane vozače. Teža prodaja zbog nepoverenja u Daewoo.

Chevrolet Lacetti

Chevrolet Lacetti

IZGLED 
Daewoo je zaslužio da nosi jedno od najvećih imena svetske auto industrije. Lacetti je nešto manji od Focusa, pa iako nosi Chevrolet oznaku daleko je od onoga što Chevrolet znači u auto svetu. Ne kažemo da je premali, obzirom da mesta na zadnjoj klupi ima dovoljno, gepek je prostran, a i zadnja sedišta se obaraju po potrebi.

Sama kabina ne nudi ništa spektakularno, ali opet, sve je tamo gde i treba da bude. U gradu i na putu je Chevrolet Lacetti dovoljno komforan, velika zamerka ipak ide na buku kako vetra pri većim brzinama, tako i motora i guma pri manjim. SX nivo opreme nudi sve što vam je potrebno, čak i alu felne, pa preporučujemo ovaj model u varijanti sa petora vrata. Chevrolet Lacetti  se još proizvodi i kao sedan i karavan.

Chevrolet Lacetti

Chevrolet Lacetti

MOTOR 
Obzirom da dizelaša nema u ponudi, mnogi će se verovatno razočarati. Ipak, ukoliko se odlučite za ovaj model, biraćete između benzinaca od 1,4, 1,6 i 1,8 litara radne zapremine. Najmanji je, logično, i najslabiji pa ga ne savetujemo jer jednostavno nema dovoljno snage. Najbolji izbor predstavlja 1,6 jer 1,8 ne pruža nešto mnogo više u odnosu na njega. Prosečna potrošnja je nešto ispod osam litara pa ovo predstavlja najbolji odnos snage i potrošnje.

KVAROVI
Daewoo nije baš najpoželjniji polovnjak pa ni sama promena imena nije preterano uticala na potražnju. Jednostavno, ovi automobili ne važe za najpouzdanije. Nekih konstantnih problema nije bilo pa je tako najbolje da sve dobro pregledate. Posebno proverite znake rđe na auspuhu, sedišta i ispravnost svih brava, kao i menjač. Spolja, pripazite na prevremene znake rđe koja bi mogla i da znači da je auto bio havarisan.


Ostavite odgovor