Alfa Romeo 145 1994. – 2001. – Polovnjak, motori, kvarovi

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145 je unikatan stajling, ali ne baš kvalitetan automobil. Model za entuzijaste koji su spremni da žive sa nekoliko mana.
Najbolji Alfa Romeo 145 su sa 1.8 Twin Spark motorom, i to proizvedeni posle 1999. godine.

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145

IZGLED – Alfa Romeo 145

Ovo je, kao i većina Alfi, jedan od onih automobila koje ili volite ili jednostavno ne podnosite. O stajlingu nećemo raspravljati, vi sami procenite da li vam je lepa. Unutrašnjost nije baš najbolja, dugmići su dosta pipavi, na zadnjoj klupi nema baš mnogo mesta, a ni gepek nije za pohvalu. Ni vozačka pozicija nije najsjajnija, sedište je dosta visoko postavljeno i prilično neudobno. Vešanje je dosta kruto pa je i vožnja blizu rastresanju vaših bubrega. Zbog svega ovoga, ne možemo nikako da kažemo da je ovo praktičan automobil. Opet, ima ljudi koji će joj sve ovo oprostiti samo zbog izgleda i činjenice da je to Alfa. Modeli nakon 1999. godine su redizajnirani, čime je dosta poboljšan kvalitet vožnje, a stigli su i novi motori.
Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145

MOTOR – Alfa Romeo 145

Ovo je stara, dobra Alfa pa oni koji preferiraju dizelaše ovde nemaju šta da traže. Benzinci kreću od 1,6 litara koji je dovoljan za neku gradsku vožnju i mada eksplozivan, teško se bori sa naglim preticanjima. Kako je ovo ipak sportski hečbek, savetujemo jedan od dva veća, samo je pitanje izbora. 1,8 motor je odličan a i jedan od traženijih u preprodaji pa ga toplo preporučujemo. 2,0 je još živahniji i pruža odličan osećaj u vožnji. Prosek potrošnje je nešto preko sedam litara benzina s tim što će vas pritiskanje pedale gasa sigurno poneti pa očekujte mnogo više.

KVAROVI – Alfa Romeo 145

Prvo što treba proveriti je da Alfa Romeo 145 nije slučajno havarisan. Nije retka pojava, pogotovo sa ovako sportskim mašinama kao što je ova. Čudna ponašanja elektronike su česta pojava, pa dobro proverite ispravnost svih uređaja. Enterijer nije najkvalitetnije sastavljen pa očekujte škriputanja i zveckanja. Uverite se da je zupčasti kaiš redovno menjan jer je ovo jako bitno kod Alfinih motora. U slučaju pucanja dolazi do ekstremno skupih popravki. Trap i vešanje su još jedna od boljki, a delovi uopšte nisu pristupačni pa se uverite u ispravnost istih pre nego li izdvojite novac, pa ma koliko jeftina 145-ica bila.

Alfa Romeo 145


Ostavite odgovor