ABC – Active Body Control je Mercedesov sistem

ABC - Active Body Control

ABC – Active Body Control

ABC (Active Body Control)  je Mercedes -ov sistem za aktivno trodimenzionalno podešavanje položaja te sprečavanje poniranja i naginjanja karoserije. Osnova je u uljno-vazdušno oslanjanje AIRMATIC, koji nezavisno od opterećenja zadržava stalnu udaljenost od podloge, a kod vožnje u krivini sprečava, odnosno smanjuje naginjanje karoserije. Time se poboljšavaju stabilnost i vozna svojstva automobila te povećava aktivna bezbednost. Sistem se zasniva na amortizerima sa uljem i vazduhom. Kako se vazduh može sabiti, a ulje praktično nemože se sabiti, prilikom opterećenja dolazi do sabijanja vazduha i ugibanja vešanja. To beleže senzori položaja karoserije te šalju informacije u elektronski modul, koji otvara elektromagnetni ventil te se u amortizere ubrizga onoliku količinu ulja za koliko se vazduh sabio. Time se automobil poravna, a vešanje postaje tvrđe. Jednak je princip kod uzdužnog nagibanja (kad zbog opterećenje ‘potone’ zadnji deo) i poprečnog (kad se pod delovanjem centrifugalne sile automobil nagne prema spoljnom delu zavoja).

ACTIVE BODY CONTROL - Sprječava poniranje i naginjanje karoserije

ACTIVE BODY CONTROL – Sprečava poniranje i naginjanje karoserije

Sistem ABC po prvi put je ugrađen 1998. u Mercedes – Benz CL , koji je brzo pokazao prednosti manjeg naginjanja u poređenju sa drugim modelima.

Ulje u rezervoar pritiska sabija (šalje) hidraulična pumpa, a sastoji se vazdušnog (pneumatskog) dela, koji se nabija (komprimuje), i uljnog-hidrauličkog, kojemu se obim povećava dobavom ulja preko pumpe. U povratnom hodu vazduh se širi, a ulje iz rezervoara vraća u sistem. Temelj za ABC napravio je 1955. Citroen, u modelu DS. Rolls-Royce je 1965., po licenci Citroena, za model Silver Shadov napravio hidro-pneumatski sistem za podešavanje visine zadnjeg dela. Mercedes-Benz je 1975. u modelu 450 SEL 6,9 napravio svoju verziju hidro-pneumatskog vešanja, koju je unapredio 1979., za najskuplju S-klasu W126. S tom je tehnologijom eksperimentisao i Lotus, a Toyota je 1991. ugradila u modelu Soarer, za američko tržište. Glavna inovacija ABC sistema je skup senzora, koji položaj vozila prati trodimenzionalno te zavisno o brzini, bočnom ubrzanju i zakrenutosti volana, u svakom trenutku karoseriju postavlja najpovoljnije prema podlozi. Time, naravno, sprečava, odnosno smanjuje naginjanje u krivini.

Preuzeto sa: autoportal.hr


Ostavite odgovor